A fost actualizată, din nou, lista țărilor cu risc epidemiologic. România pe lista VERDE a UK. Marea Britanie rămâne pe lista ROȘIE.

Ministerul Transporturilor din Marea Britanie a anunțat joi că șapte țări și teritorii, dintre care șase din Europa, au fost promovate pe lista verde, facilitând astfel turismul spre aceste destinații la finalul sezonului de vară.

În ce privește România, care este pe lista verde a UK, guvernul de la București a decis în ședința de joi ca Marea Britanie să rămână pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Este vorba despre Canada, Danemarca, Finlanda, Liechtenstein, Lituania, Elveția și Insulele Azore, iar modificarea intră în vigoare de luni, 30 august, ora 4.

Cei care se întorc în Marea Britanie din aceste țări după această dată nu mai sunt obligați să stea în carantină, ci trebuie doar să facă un test înainte de plecarea spre UK și un altul la două zile după întoarcerea în UK.

Destinații turistice populare ca Spania, Franța sau Grecia au rămas pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că la întoarcerea în UK, pasagerii care nu sunt vaccinați cu ambele doze trebuie să stea acasă în carantină timp de 10 zile, să-și facă un test înainte de întoarcerea în UK și alte două după întoarcere.

În ce privește România, care este pe lista verde a Marii Britanii, guvernul de la București a decis în ședința de joi ca Marea Britanie să rămână pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, având în vedere rata de incidență cumulată a infectărilor, care depășește 3 la mia de locuitori (mai exact este de 5,9, la fel ca în SUA), precum și răspândirea variantei Delta.

Alături de UK, și Grecia și Turcia rămân pe lista roșie.

Față de săptămâna trecută, principalele modificări anunțate de guvernul român vizează trecerea de pe lista verde pe lista galbenă, începând cu 29 august, a Bulgariei, Serbiei, Albaniei, Sloveniei și Japoniei, în urma creșterii incidenței infectărilor.

În ce privește România, care este pe lista verde a UK, guvernul de la București a decis în ședința de joi ca Marea Britanie să rămână pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

În schimb, au intrat pe lista verde Insulele Virgine Britanice, Emiratele Arabe Unite și Kuweitul. De asemenea, interesant este că guvernul român a decis joi să treacă pe lista roșie Elveția și Liechtenstein, două dintre țările care vor fi promovate pe lista verde a UK din 30 august.

Pasagerii care vin în România din țări aflate pe lista galbenă sau roșie trebuie să stea în carantină doar dacă nu sunt vaccinați cu ambele doze.

În continuare, România nu solicită la intrarea în țară teste de Covid-19 decât pentru cei aflați în tranzit prin țară pentru mai puțin de 72 de ore și pentru copiii între 6 și 16 ani.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...