A fost actualizată, din nou, lista țărilor cu risc epidemiologic. România pe lista VERDE a UK. Marea Britanie rămâne pe lista ROȘIE.

Ministerul Transporturilor din Marea Britanie a anunțat joi că șapte țări și teritorii, dintre care șase din Europa, au fost promovate pe lista verde, facilitând astfel turismul spre aceste destinații la finalul sezonului de vară.

În ce privește România, care este pe lista verde a UK, guvernul de la București a decis în ședința de joi ca Marea Britanie să rămână pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Este vorba despre Canada, Danemarca, Finlanda, Liechtenstein, Lituania, Elveția și Insulele Azore, iar modificarea intră în vigoare de luni, 30 august, ora 4.

Cei care se întorc în Marea Britanie din aceste țări după această dată nu mai sunt obligați să stea în carantină, ci trebuie doar să facă un test înainte de plecarea spre UK și un altul la două zile după întoarcerea în UK.

Destinații turistice populare ca Spania, Franța sau Grecia au rămas pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că la întoarcerea în UK, pasagerii care nu sunt vaccinați cu ambele doze trebuie să stea acasă în carantină timp de 10 zile, să-și facă un test înainte de întoarcerea în UK și alte două după întoarcere.

În ce privește România, care este pe lista verde a Marii Britanii, guvernul de la București a decis în ședința de joi ca Marea Britanie să rămână pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, având în vedere rata de incidență cumulată a infectărilor, care depășește 3 la mia de locuitori (mai exact este de 5,9, la fel ca în SUA), precum și răspândirea variantei Delta.

Alături de UK, și Grecia și Turcia rămân pe lista roșie.

Față de săptămâna trecută, principalele modificări anunțate de guvernul român vizează trecerea de pe lista verde pe lista galbenă, începând cu 29 august, a Bulgariei, Serbiei, Albaniei, Sloveniei și Japoniei, în urma creșterii incidenței infectărilor.

În ce privește România, care este pe lista verde a UK, guvernul de la București a decis în ședința de joi ca Marea Britanie să rămână pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

În schimb, au intrat pe lista verde Insulele Virgine Britanice, Emiratele Arabe Unite și Kuweitul. De asemenea, interesant este că guvernul român a decis joi să treacă pe lista roșie Elveția și Liechtenstein, două dintre țările care vor fi promovate pe lista verde a UK din 30 august.

Pasagerii care vin în România din țări aflate pe lista galbenă sau roșie trebuie să stea în carantină doar dacă nu sunt vaccinați cu ambele doze.

În continuare, România nu solicită la intrarea în țară teste de Covid-19 decât pentru cei aflați în tranzit prin țară pentru mai puțin de 72 de ore și pentru copiii între 6 și 16 ani.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...