Acesta este ultimul LOCKDOWN în Marea Britanie. De săptămâna viitoare începe relaxarea restricțiilor

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că ieșirea Marii Britanii din lockdown va fi „precaută, dar ireversibilă”.

Johnson a adăugat că speră să stabilească date-țintă pentru relaxarea restricțiilor pe 22 februarie.

Comentariile prim-ministrului adaugă greutate așteptărilor că cel de-al treilea blocaj la nivel național al țării va fi și ultimul, scrie The Independent.

Premierul Johnson a mai declarat că școlile vor fi primele scoase din lockdown și a reafirmat că data țintă pentru acest lucru va fi 8 martie.

El a spus însă că nu au fost luate decizii dacă elevii din mai mulți ani se vor întoarce împreună, dacă redeschiderea școlilor primare și secundare ar putea fi eșalonată sau dacă elevii din anii terminali vor reveni mai întâi la cursuri.

În timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Orpington, sud-estul Londrei, Boris Johnson a declarat: „Nu s-au luat încă decizii cu privire la aceste detalii, deși în mod clar deschiderea școlilor din 8 martie este o prioritate a Guvernului de multă vreme”.

„Vom face tot ce putem pentru ca acest lucru să se întâmple, dar trebuie să continuăm să analizăm datele, trebuie să continuăm să analizăm ratele infecțiilor.

Nu uitați că sunt încă foarte mari, sunt încă 23.000 de pacienți Covid în spitale, mai mult decât în ​​vârful din aprilie al anului trecut, din păcate, însă, prea mulți oameni mor de această boală, iar ratele de infectare, deși sunt în scădere, sunt încă relativ ridicate”, a mai spus premierul britanic.

Johnson a spus că deciziile finale cu privire la ritmul în care Marea Britanie poate ieși din lockdown va depinde de datele așteptate în zilele următoare cu privire la eficacitatea vaccinurilor în scăderea numărului spitalizărilor, bolilor grave și deceselor.

Prim-ministrul a exclus din nou emiterea „pașapoartelor de vaccinare”, ca dovadă a imunității de a permite intrarea în localuri, săli de concerte sau arene sportive.

Miniștrii studiază planurile pentru eliberarea certificatelor de vaccinare pentru a facilita călătoriile internaționale către țările care solicită dovezi ale vaccinării.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...