Anglia continuă relaxarea restricțiilor la frontiere. Boris Johnson anunță că nu există niciun motiv de a amâna relaxările.

Marea Britanie îşi continuă ieşirea din lockdown, în pofida îngrijorării provocate de răspândirea variantei indiene a coronavirusului, susceptibilă să pună sub semnul întrebării ridicarea tuturor restricţiilor legate de pandemie, relatează AFP.

Situaţia epidemiologică din Marea Britanie, ţara europeană cel mai puternic lovită de pandemie, s-a ameliorat simțitor după un lockdown strict în timpul iernii şi o campanie accelerată de vaccinare.

Cerându-le britanicilor să rămână ‘prudenţi’, premierul Boris Johnson a apreciat că, în această etapă, nu există niciun motiv de a amâna relaxările, ce prevăd redeschiderea puburilor şi restaurantelor la interior – după cea a teraselor în aprilie -, a hotelurilor, muzeelor, sălilor de spectacole şi stadioanelor cu până la 10.000 de spectatori.

Interzise de multe luni, vizitele la domicilii sunt din nou posibile – dar limitate la şase persoane sau două familii -, la fel şi vacanţele, chiar dacă numai câteva destinaţii sunt exceptate de la carantină la revenirea în ţară.

Dacă noua variantă a virusului se va dovedi foarte contagioasă, ridicarea a aproape tuturor restricţiilor în Anglia, prevăzută să aibă loc la 21 iunie, ar putea fi pusă sub semnul întrebării, a indicat Johnson.

În perioada imediat următoare, pentru a stopa propagarea variantei, a fost întărită depistarea în zonele afectate şi intervalul între administrarea celor două de vaccin a fost redus de la 3 luni la 8 săptămâni pentru persoanele de peste 50 de ani.

Românii care intră în Anglia trebuie să prezinte, în total, 3 teste COVID. Dacă toate sunt negative, pot scăpa de carantină.

Potrivit ministrului sănătăţii Matt Hancock, există „un grad puternic de certitudine” că vaccinurile sunt eficiente împotriva noii variante.

Criticat deja că a ignorat amploarea crizei sanitare la începutul pandemiei, guvernul s-a apărat de acuzaţia că nu a reacţionat la timp în faţa apariţiei variantei indiene şi nu a înăsprit mai curând restricţiile vizându-i pe călătorii veniţi din India.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...