Anglia ridică restricțiile în perioada imediat următoare. Se va renunța la carantină și autoizolare la intrarea în Regat.

Premierul britanic Boris Johnson a susținut o declarație de presă unde a vorbit despre ultimele relaxări ce vor avea loc începând de de luni, 17 mai.

Boris Johnson a anunțat ce se întâmplă de luni, 17 mai. Ce restricții se ridică în Anglia în a treia fază a relaxării.

Johnson a declarat că acesta este un „pas considerabil pe drumul de întoarcere la normalitate”, relaxarea planificată continuând pe 17 mai.

În cadrul conferinței de presă din Downing Street au participat consilierii științifici ai guvernului, Chris Whitty și Sir Patrick Vallance care au îndemnat oamenii să fie precauți, spunând că țara trebuie să rămână „vigilentă” cu privire la creșterea cazurilor și a amenințării variantelor de COVID.

Prim-ministrul Johnson a sugerat faptul că restricțiile ar putea fi eliminate totale de la 12 iunie, iar ideea certificatelor Covid ar putea fi abandonată.

Începând de luni, grupurilor de șase persoane sau celor din două gospodării li se va permite să se întâlnească în interior, pentru prima dată, în decursul mai multor luni de restricții.

Vizitele peste noapte vor fi, de asemenea, permise, în timp ce în aer liber, se vor putea întâlni până la 30 de persoane.

Boris Johnson a anunțat ce se întâmplă de luni, 17 mai. Ce restricții ridică Marea Britanie în a treia fază a relaxării.

Toate hoteluri și pensiunile se vor deschide – precum și cinematografele și teatrele dacă publicul va purta măști.

În mod esențial, guvernul a decis că riscul este acum suficient de redus pentru ca distanțarea socială să poată fi lăsată mai mult la „alegerea personală” – ceea ce înseamnă că, în timp ce oamenii sunt îndemnați să fie „precauți”, îmbrățișările sunt permise la întrunirile private.

Cu toate acestea, în ciuda ratei de infectare foarte scăzute și a lansării uimitoare a vaccinurilor, regulile de distanțare socială vor fi încă menținute în baruri și restaurante.

Împreună cu cerința pentru servirea mesei în interior, industria ospitalității a avertizat că este mai degrabă o „deschidere psihologică decât una economică” și multe locații se vor lupta în continuare pentru a ajunge la capăt.

De asemenea, începând de luni, până la 30 de persoane vor fi putea participa la nunți și la alte evenimente sociale.

În sălile de sport va fi permisă reluarea cursurilor cu antrenori, și se vor redeschide saunele, iar elevii din clasele secundare nu vor mai trebui să poarte măști la școlile din Anglia.

Așa cum a anunțat ministrul Transporturilor, Grant Shapps, săptămâna trecută, cei care se întorc din 12 țări de pe așa-numita listă verde nu vor mai sta în carantină.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...