Anglia ridică restricțiile în perioada imediat următoare. Se va renunța la carantină și autoizolare la intrarea în Regat.

Premierul britanic Boris Johnson a susținut o declarație de presă unde a vorbit despre ultimele relaxări ce vor avea loc începând de de luni, 17 mai.

Boris Johnson a anunțat ce se întâmplă de luni, 17 mai. Ce restricții se ridică în Anglia în a treia fază a relaxării.

Johnson a declarat că acesta este un „pas considerabil pe drumul de întoarcere la normalitate”, relaxarea planificată continuând pe 17 mai.

În cadrul conferinței de presă din Downing Street au participat consilierii științifici ai guvernului, Chris Whitty și Sir Patrick Vallance care au îndemnat oamenii să fie precauți, spunând că țara trebuie să rămână „vigilentă” cu privire la creșterea cazurilor și a amenințării variantelor de COVID.

Prim-ministrul Johnson a sugerat faptul că restricțiile ar putea fi eliminate totale de la 12 iunie, iar ideea certificatelor Covid ar putea fi abandonată.

Începând de luni, grupurilor de șase persoane sau celor din două gospodării li se va permite să se întâlnească în interior, pentru prima dată, în decursul mai multor luni de restricții.

Vizitele peste noapte vor fi, de asemenea, permise, în timp ce în aer liber, se vor putea întâlni până la 30 de persoane.

Boris Johnson a anunțat ce se întâmplă de luni, 17 mai. Ce restricții ridică Marea Britanie în a treia fază a relaxării.

Toate hoteluri și pensiunile se vor deschide – precum și cinematografele și teatrele dacă publicul va purta măști.

În mod esențial, guvernul a decis că riscul este acum suficient de redus pentru ca distanțarea socială să poată fi lăsată mai mult la „alegerea personală” – ceea ce înseamnă că, în timp ce oamenii sunt îndemnați să fie „precauți”, îmbrățișările sunt permise la întrunirile private.

Cu toate acestea, în ciuda ratei de infectare foarte scăzute și a lansării uimitoare a vaccinurilor, regulile de distanțare socială vor fi încă menținute în baruri și restaurante.

Împreună cu cerința pentru servirea mesei în interior, industria ospitalității a avertizat că este mai degrabă o „deschidere psihologică decât una economică” și multe locații se vor lupta în continuare pentru a ajunge la capăt.

De asemenea, începând de luni, până la 30 de persoane vor fi putea participa la nunți și la alte evenimente sociale.

În sălile de sport va fi permisă reluarea cursurilor cu antrenori, și se vor redeschide saunele, iar elevii din clasele secundare nu vor mai trebui să poarte măști la școlile din Anglia.

Așa cum a anunțat ministrul Transporturilor, Grant Shapps, săptămâna trecută, cei care se întorc din 12 țări de pe așa-numita listă verde nu vor mai sta în carantină.

Urmează cel puțin 1 an de recesiune în Marea Britanie. Anunțul care le dă emoții românilor din Regatul Unit

Familiile din Marea Britanie se vor confrunta cu cea mai lungă recesiune de la criza financiară din deceniul trecut până acum și cu o...

Cod ROȘU de caniculă pentru prima dată în istorie în Marea Britanie. Val de căldură excepțional începând de mâine

În Marea Britanie, temperatura ar putea urca în următoarele zile până la 40 de grade, un record absolut pentru această ţară cunoscută mai degrabă...

Marea Britanie a declarat stare urgenţă naţională din cauza temperaturilor record: 40 de grade Celsius pentru prima dată în istorie.

Serviciul meteorologic din Marea Britanie, a declarat vineri stare de urgenţă naţională şi a emis o avertizare de „căldură extremă” pentru anumite regiuni din...

Marea Britanie: Ajutoare financiare pentru familiile de români stabiliți legal în Regatul Unit

Mii de familii cu copii mici și femei gravide pierd anual ajutoare financiare oferite de guvernul britanic, în valoare de până la 442 de...

Marea Britanie caută din nou muncitori români pentru a lucra în agricultură și oferă peste 10 lire pe oră

În majoritatea dintre fermele de legume și fructe din Marea Britanie, lucrătorii migranți și angajații sezonieri joacă un rol cheie în timpul sezonului de...

Pentru prima dată în istorie, SUA livrează mai multe gaze în Europa decât Rusia

Europa caută alternative, cum ar fi gazul natural lichefiat din SUA în schimbul celui provenit din Rusia, după ce Gazprom PJSC a redus livrările...

Cum poți să primești ajutorul financiar de 650 de lire în Marea Britanie

Ajutorul financiar de 650 de lire alocat anul acesta pentru achitarea facturilor va fi acordat în funcție de modul cum oamenii s-au înregistrat ca...

O parte din românii din Marea Britanie vor primi 200 lire direct în contul bancar în această săptămână pentru plata facturilor

În următoarele zile, mii de oameni vor primi bani ca sprijin în criza costului vieții. Plata directă de 200 de lire va intra direct în...