Anglia ridică restricțiile în perioada imediat următoare. Se va renunța la carantină și autoizolare la intrarea în Regat.

Premierul britanic Boris Johnson a susținut o declarație de presă unde a vorbit despre ultimele relaxări ce vor avea loc începând de de luni, 17 mai.

Boris Johnson a anunțat ce se întâmplă de luni, 17 mai. Ce restricții se ridică în Anglia în a treia fază a relaxării.

Johnson a declarat că acesta este un „pas considerabil pe drumul de întoarcere la normalitate”, relaxarea planificată continuând pe 17 mai.

În cadrul conferinței de presă din Downing Street au participat consilierii științifici ai guvernului, Chris Whitty și Sir Patrick Vallance care au îndemnat oamenii să fie precauți, spunând că țara trebuie să rămână „vigilentă” cu privire la creșterea cazurilor și a amenințării variantelor de COVID.

Prim-ministrul Johnson a sugerat faptul că restricțiile ar putea fi eliminate totale de la 12 iunie, iar ideea certificatelor Covid ar putea fi abandonată.

Începând de luni, grupurilor de șase persoane sau celor din două gospodării li se va permite să se întâlnească în interior, pentru prima dată, în decursul mai multor luni de restricții.

Vizitele peste noapte vor fi, de asemenea, permise, în timp ce în aer liber, se vor putea întâlni până la 30 de persoane.

Boris Johnson a anunțat ce se întâmplă de luni, 17 mai. Ce restricții ridică Marea Britanie în a treia fază a relaxării.

Toate hoteluri și pensiunile se vor deschide – precum și cinematografele și teatrele dacă publicul va purta măști.

În mod esențial, guvernul a decis că riscul este acum suficient de redus pentru ca distanțarea socială să poată fi lăsată mai mult la „alegerea personală” – ceea ce înseamnă că, în timp ce oamenii sunt îndemnați să fie „precauți”, îmbrățișările sunt permise la întrunirile private.

Cu toate acestea, în ciuda ratei de infectare foarte scăzute și a lansării uimitoare a vaccinurilor, regulile de distanțare socială vor fi încă menținute în baruri și restaurante.

Împreună cu cerința pentru servirea mesei în interior, industria ospitalității a avertizat că este mai degrabă o „deschidere psihologică decât una economică” și multe locații se vor lupta în continuare pentru a ajunge la capăt.

De asemenea, începând de luni, până la 30 de persoane vor fi putea participa la nunți și la alte evenimente sociale.

În sălile de sport va fi permisă reluarea cursurilor cu antrenori, și se vor redeschide saunele, iar elevii din clasele secundare nu vor mai trebui să poarte măști la școlile din Anglia.

Așa cum a anunțat ministrul Transporturilor, Grant Shapps, săptămâna trecută, cei care se întorc din 12 țări de pe așa-numita listă verde nu vor mai sta în carantină.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...