Au mai rămas 48 de ore pentru Marea Britanie să ajungă la un acord cu UE

Regatul Unit şi Uniunea Europeană au anunţat luni seară, că nu au ajuns încă la un acord privind relaţiile comerciale post-Brexit, iar premierul britanic, Boris Johnson, urmează să se deplaseze la Bruxelles în zilele următoare.

Liderii Marii Britanii şi ai UE nu au reuşit, luni, să elimine diferenţele de opinie pentru un acord post-Brexit, într-o convorbire telefonică de ultimă instanţă.

Aceștia mai au la dispoziţie 48 de ore pentru a evita o separare dezordonată la sfârşitul acestei luni, transmite agenția de presă Reuters.

Oficiali europeni au declarat că negocierile de la Bruxelles mai mult au regresat decât să fi avansat, înainte de o discuţie de 90 de minute între premierul britanic Boris Johnson şi preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Premierul britanic Johnson va merge la Bruxelles pentru a discuta din nou cu von der Leyen.

Liderii celor 27 de state membre ale UE au convenit să intensifice planurile de urgenţă pentru efectele lipsei unui asupra economiilor lor, atunci când se vor întruni la un summit, joi şi vineri, de aici şi termenul limită de miercuri.

Lira sterlină s-a prăbuşit din cauza îngrijorării că nu va exista un acord care să acopere comerţul anual în valoare de aproape 1.000 de miliarde de dolari.

De săptămâni întregi, cele două părţi nu se înţeleg cu privire la drepturile de pescuit în apele britanice, asigurarea unei concurenţă loiale pentru companii şi modalităţile de soluţionare a conflictelor viitoare.

Marea Britanie, care a aderat la UE în 1973, a părăsit oficial blocul la 31 ianuarie, dar se află într-o perioadă de tranziţie, în care normele privind comerţul, călătoriile şi afacerile au rămas neschimbate.

Lipsa unui acord ar bloca graniţele, ar perturba pieţele financiare şi lanţurile de aprovizionare din întreaga Europă şi nu numai, în timp ce lumea încearcă să facă faţă costului economic al pandemiei de coronavirus.

Cu doar câteva zile rămase pentru încheierea unui acord, diplomaţii UE au spus că este un moment decisiv atât pentru Regatul Unit, cât şi pentru cel mai mare bloc comercial din lume.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...