Au scăzut prețurile pentru testele obligatorii în Marea Britanie. Românii plătesc acum mai puțin pentru a merge în țară.

Ministerul Sănătății din Marea Britanie a anunțat luni că 82 de furnizori listați pe site-ul guvernului au primit un prim avertisment pentru prețurile excesive practicate în realitate, cu mult peste cele afișate pe lista guvernului.

Au scăzut prețurile pentru testele obligatorii în Marea Britanie.

Cele 82 de firme reprezintă circa 18% dintre toate firmele de pe lista furnizorilor aprobată de guvern.

„Este absolut inacceptabil pentru orice firmă privată furnizoare de teste să profite de turiștii care pleacă în străinătate, iar acțiunea de azi combate acest comportament”, a spus Sajid Javid, ministrul sănătății.

Alte 57 de firme au fost șterse luni de pe lista oficială, fie pentru că în realitate nu mai funcționează, fie nu oferă de fapt acele teste pentru ziua a doua și a opta pe care călătorii întorși din străinătate trebuie să le facă.

Ministrul a declarat că acum toate prețurile de pe site au fost actualizate și că orice firmă care a fost avertizată și continuă să posteze prețuri nereale va fi eliminată.

De asemenea, a promis că va introduce și teste prin sondaj care vor fi făcute în rândul celorlalte firme furnizoare de teste.

La începutul lunii august, Sajid Javid a adresat o scrisoare autorității naționale pentru concurență, CMA (Competition and Markets Authority), cerându-i să ancheteze „comportamentele de speculă” și „practicile incorecte de vânzare” în rândul celor peste 400 de firme care oferă teste și a promis că guvernul este decis să acționeze spre a remedia situația.

Au scăzut prețurile pentru testele obligatorii în Marea Britanie.

O analiză a cotidianului The Guardian arată că turiștii care s-au întors în UK au cheltuit de la jumătatea lunii mai până acum în total cel puțin 500 de milioane de lire pe teste cumpărate de la furnizorii privați, iar în unele cazuri NHS s-a trezit cu costuri suplimentare atunci când firmele nu le-au livrat la timp sau testele n-au fost corespunzătoare.

Călătorii care se întorc din țări de pe lista verde și galbenă trebuie să-și facă un test înainte de plecarea din țările respective, precum și să-și rezerve un al doilea test PCR pentru a doua zi după revenirea în UK. Testele PCR costă până la 50 de lire bucata, astfel încât o familie plătește până la 200 de lire pentru testele de ziua a doua.

Cei care nu sunt complet vaccinați trebuie și să se autoizoleze și să-și facă încă un test în ziua a opta de la întoarcere, dacă au vizitat o țară de pe lista galbenă. Testele trebuie rezervate dinainte la furnizorii privați listați pe site-ul guvernului.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...