Britanicii au votat LEGEA! Libera circulație între Marea Britanie si EU se încheie la sfârșitul anului

Legea privind imigrația în Marea Britanie a primit și acordul regal. Astfel, libera circulație între Regatul Unit și Uniunea Europeană se va încheia la 31 decembrie 2020.

Decretul care reglementează imigratia în Marea Britanie a primit miercuri 11 noiembrie 2020 aprobarea regală și a fost semnat în lege.

Acest lucru înseamnă că libera circulație se va încheia în aproximativ șapte săptămâni, la ora 23:00, pe 31 decembrie 2020.

Cum se va putea emigra în Marea Britanie după 1 ianuarie 2021. Londra introduce un nou sistem, pe bază de puncte

Ambasada Marii Britanii la București detaliază modul în care cetăţenii români pot face cerere de viză şi ce trasee procedurale pot urma dacă doresc să se mute în Marea Britanie pentru a trăi acolo sau pentru a studia sau munci.

Cetăţenii UE care doresc să vină în Marea Britanie înainte de 1 ianuarie 2021 vor continua să beneficieze de exercitarea drepturilor lor conform prevederilor aranjamentelor de tranziţie, care permit continuarea libertăţii de mişcare între Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Cetăţenii UE care sosesc înainte de expirarea perioadei de tranziţie, la 31 decembrie 2020, precum şi membrii de familie, vor fi eligibili pentru Programul de Înregistrare a Cetăţenilor UE (EU Settlement Scheme). Ei vor avea la dispoziţie perioada de până la 30 iunie 2021 pentru a depune o cerere în baza prevederilor acestei scheme.

După 1 ianuarie, cetățenii UE pot merge fără viză în UK pentru vizite scurte

Un vizitator poate intra în Marea Britanie de mai multe ori în această perioadă, dar nu poate ajunge să locuiască efectiv în Marea Britanie prin mecanismul vizitelor repetate sau continue.

Vizitatorii se pot angaja într-o gamă largă de activităţi, cum ar fi efectuarea de vacanţe, participarea la şedinţe şi conferinţe sau participarea la cursuri scurte, dar nu pot munci și nici accesa fonduri publice.

Cei care vor să muncească, să locuiască sau să studieze în UK trebuie să ceară viză.

Cei care doresc să rămână pe perioade mai lungi de şase luni, cu scopul de a munci, a studia sau a locui în Marea Britanie, vor trebui să depună o cerere de viză. Cererea va putea fi depusă pe site-ul GOV.UK, dar atenție, va trebui demonstrat că se îndeplinesc criteriile relevante şi punctajul necesar vizei pentru care se depune cererea.

Cetăţenii UE care primesc viza vor primi și acces securizat la informaţiile privind statutul lor de imigrare prin intermediul unui serviciu online, pe care îl vor putea folosi pentru a-şi confirma drepturile şi pentru a accesa servicii diverse, în loc să folosească un document fizic privitor la statutul lor.

Primul ministru Boris Johnson a declarat:

Astăzi marchează promisiunea noastră către poporul britanic de a recâștiga controlul asupra granițelor noastre și de a lua în considerare noii sosiți pe baza abilităților pe care le au de oferit și a contribuției pe care o pot aduce, nu de unde provin.

Adoptarea acestui proiect de lege semnifică faptul că, pentru prima dată în decenii, vom avea un sistem de imigrație ferm și echitabil, care să ne sprijine economia și să ne vadă să reconstruim mai bine.

Cei care doresc să vină în Marea Britanie să lucreze vor trebui să solicite permisiunea în prealabil. Aceștia vor primi puncte pentru o ofertă de muncă la nivelul de calificare adecvat, dacă vorbesc engleza și pentru îndeplinirea pragului salarial corespunzător. Vizele vor fi acordate celor care câștigă suficiente puncte.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...