Boris Johnson a anunțat terminarea lockdown-ului în Marea Britanie. Se redeschide aproape tot

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat în această seară că puburile, magazinele, saloanele de înfrumusețare și frizeriile se vor redeschide din 12 aprilie.

Marea Britanie face astfel primul pas important din planul pentru ridicarea totală a lockdownului.

„Rezultatul eforturilor voastre și al lansării vaccinului poate fi recunoscut astăzi.

Efortul populației Marii Britanii poate fi văzut și simțit prin faptul că pot confirma astăzi că de luni, 12 aprilie, vom trece la pasul doi al planului pentru ieșirea din lockdown pein redeschiderea magazinelor, sălilor de sport, grădinilor zoologice, saloanelor de coafură și teraselor și întreprinderilor din domeniul ospitalității, ținute în aer liber de tot felul.

“Și luni 12 aprilie, voi merge eu la pub pentru a bea o halbă de bere.”

Johnson s-a declarat încrezător că viitoarele etape ale planului pentru ieșirea din lockdown vor putea continua așa cum au fost planificate.

„Ne-am stabilit planul și ne ținem de el. Nu vedem nimic în datele actuale care să ne facă să credem că va trebui să ne abatem de la planul de deblocare al Angliei.

„Dar, prin prudență, prin monitorizarea datelor în fiecare etapă și prin respectarea regulilor, sperăm împreună să ducem la capăt acest plan către libertatea ireversibilă”.

În ciuda anunțului, deputații conservatori au continuat să facă presiuni asupra premierului pentru a accelera deblocarea țării.

Mark Harper, președintele Grupului de Recuperare Covid, a declarat: „Este binevenit ca premierul să confirme că următoarea etapă a ieșirii din lockdown va continua pe 12 aprilie.

„Este dezamăgitor, totuși, că„ se ține cu strictețe de planul său ”atunci când datele sugerează că ar putea merge în siguranță mai repede decât să fie legat rigid de date.

Pub-urile și restaurantele din Marea Britanie vor putea servi clienții în aer liber, respectând în același timp regulile privind distanțarea socială și purtarea măștii, de lunea viitoare.

Boris Johnson a renunțat la anumite reguli, precum carantina de noapte ce impune închiderea la ora 22:00 a tuturor operatorilor economici.

Măsurile de distanțare socială vor trebui să rămână în continuare în vigoare, ceea ce înseamnă că puburile vor oferi doar servicii de masă, iar grupurile vor fi limitate la maximum șase persoane.

Facilitățile de agrement și sport în interior, cum ar fi sălile de sport, piscinele și spa-urile, vor putea fi redeschise, de asemenea, pentru tratamente individuale și antrenamente, dar cu măsuri stricte Covid.

Totodată, se vor redeschide și localurile din sectorul de divertisment în aer liber, inclusiv grădinile zoologice, parcurile tematice și cinematografele auto.

Clădirile publice, cum ar fi bibliotecile și centrele comunitare, vor fi redeschise publicului, cu respectarea distanțării sociale și a limitei de capacitate.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...