Boris Johnson a anunțat terminarea lockdown-ului în Marea Britanie. Se redeschide aproape tot

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat în această seară că puburile, magazinele, saloanele de înfrumusețare și frizeriile se vor redeschide din 12 aprilie.

Marea Britanie face astfel primul pas important din planul pentru ridicarea totală a lockdownului.

„Rezultatul eforturilor voastre și al lansării vaccinului poate fi recunoscut astăzi.

Efortul populației Marii Britanii poate fi văzut și simțit prin faptul că pot confirma astăzi că de luni, 12 aprilie, vom trece la pasul doi al planului pentru ieșirea din lockdown pein redeschiderea magazinelor, sălilor de sport, grădinilor zoologice, saloanelor de coafură și teraselor și întreprinderilor din domeniul ospitalității, ținute în aer liber de tot felul.

“Și luni 12 aprilie, voi merge eu la pub pentru a bea o halbă de bere.”

Johnson s-a declarat încrezător că viitoarele etape ale planului pentru ieșirea din lockdown vor putea continua așa cum au fost planificate.

„Ne-am stabilit planul și ne ținem de el. Nu vedem nimic în datele actuale care să ne facă să credem că va trebui să ne abatem de la planul de deblocare al Angliei.

„Dar, prin prudență, prin monitorizarea datelor în fiecare etapă și prin respectarea regulilor, sperăm împreună să ducem la capăt acest plan către libertatea ireversibilă”.

În ciuda anunțului, deputații conservatori au continuat să facă presiuni asupra premierului pentru a accelera deblocarea țării.

Mark Harper, președintele Grupului de Recuperare Covid, a declarat: „Este binevenit ca premierul să confirme că următoarea etapă a ieșirii din lockdown va continua pe 12 aprilie.

„Este dezamăgitor, totuși, că„ se ține cu strictețe de planul său ”atunci când datele sugerează că ar putea merge în siguranță mai repede decât să fie legat rigid de date.

Pub-urile și restaurantele din Marea Britanie vor putea servi clienții în aer liber, respectând în același timp regulile privind distanțarea socială și purtarea măștii, de lunea viitoare.

Boris Johnson a renunțat la anumite reguli, precum carantina de noapte ce impune închiderea la ora 22:00 a tuturor operatorilor economici.

Măsurile de distanțare socială vor trebui să rămână în continuare în vigoare, ceea ce înseamnă că puburile vor oferi doar servicii de masă, iar grupurile vor fi limitate la maximum șase persoane.

Facilitățile de agrement și sport în interior, cum ar fi sălile de sport, piscinele și spa-urile, vor putea fi redeschise, de asemenea, pentru tratamente individuale și antrenamente, dar cu măsuri stricte Covid.

Totodată, se vor redeschide și localurile din sectorul de divertisment în aer liber, inclusiv grădinile zoologice, parcurile tematice și cinematografele auto.

Clădirile publice, cum ar fi bibliotecile și centrele comunitare, vor fi redeschise publicului, cu respectarea distanțării sociale și a limitei de capacitate.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...