Brexitul devine un coșmar pentru românii din Marea Britanie care nu au actele în regulă.

La două luni după expirarea termenului-limită de depunere a documentelor, mulţi nu au primit răspunsul autorităţilor şi nu au actele în regulă.

A nu avea documentele în ordine este o problemă serioasă pentru românii din Anglia. Fără acte în regulă, unii vor fi expulzaţi, alţii vor pleca de bună voie. Iar criza de forţă de muncă este deja acută în Marea Britanie.

În acest fel, locurile de muncă, chiriile şi îngrijirea sănătăţii sunt expuse riscului pentru aproape o jumătate de milion de persoane.

Programul de rezidenţă pentru cetăţenii UE din Marea Britanie este definit pe site-ul guvernului londonez ca un sistem simplu şi uşor de utilizat.

Durează doar câteva minute pentru a finaliza parcurgerea diverselor ecrane. În general, există un răspuns în scurt timp.

Deși milioane de oameni nu au avut probleme, există un procent care încă trăieşte în nesiguranţă: termenul-limită pentru depunerea cererii a fost 30 iunie.

Potrivit Ministerului de Interne britanic, aproximativ 483.200 de persoane încă aşteaptă să ştie dacă cererea lor este aprobată. Iar mulţi dintre solicitanţi sunt români, care alături de polonezi şi italieni asigură Top 3 populaţii rezidente în Marea Britanie.

Autoritățile britanice i-au asigurat pe europenii din Regatul Unit că drepturile lor sunt protejate şi că vor fi luate în considerare şi înregistrările peste limita maximă.

Întârzierile se datorează, a explicat un purtător de cuvânt, cantităţii de cereri primite, mai mult de şase milioane de la începerea programului, în martie 2019.

Cu Brexit, statutul stabilit – sau, pentru cei care au locuit în Marea Britanie de mai puţin de cinci ani, statutul pre-stabilit – este necesar pentru a avea acces la servicii şi beneficii, de la sănătate la pensionare, precum şi la muncă, închiria casă, călătorii şi aşa mai departe.

A nu avea documentele în ordine este o problemă serioasă. Fără acte în regulă, unii vor fi expulzaţi, alţii vor pleca de bună voie. Iar criza de forţă de muncă este deja acută în Marea Britanie.

A nu avea documentele în ordine este o problemă serioasă pentru românii din Anglia. Fără acte în regulă, unii vor fi expulzaţi, alţii vor pleca de bună voie. Iar criza de forţă de muncă este deja acută în Marea Britanie.

Dintre cererile primite de guvern, majoritatea au avut succes: 2,8 milioane de cetăţeni europeni au obţinut statutul de decontat, 2,3 milioane pre-decontate. Acesta din urmă va trebui să depună o nouă cerere pentru saltul la categoria permanentă.

De asemenea, trebuie amintit că permisul este legat de paşaport şi că de fiecare dată când documentul este reînnoit, datele trebuie comunicate la Home Office şi documentaţia actualizată. Aceasta este pentru fiecare membru al familiei, fără limită de vârstă, inclusiv copii.

Urmează cel puțin 1 an de recesiune în Marea Britanie. Anunțul care le dă emoții românilor din Regatul Unit

Familiile din Marea Britanie se vor confrunta cu cea mai lungă recesiune de la criza financiară din deceniul trecut până acum și cu o...

Cod ROȘU de caniculă pentru prima dată în istorie în Marea Britanie. Val de căldură excepțional începând de mâine

În Marea Britanie, temperatura ar putea urca în următoarele zile până la 40 de grade, un record absolut pentru această ţară cunoscută mai degrabă...

Marea Britanie a declarat stare urgenţă naţională din cauza temperaturilor record: 40 de grade Celsius pentru prima dată în istorie.

Serviciul meteorologic din Marea Britanie, a declarat vineri stare de urgenţă naţională şi a emis o avertizare de „căldură extremă” pentru anumite regiuni din...

Marea Britanie: Ajutoare financiare pentru familiile de români stabiliți legal în Regatul Unit

Mii de familii cu copii mici și femei gravide pierd anual ajutoare financiare oferite de guvernul britanic, în valoare de până la 442 de...

Marea Britanie caută din nou muncitori români pentru a lucra în agricultură și oferă peste 10 lire pe oră

În majoritatea dintre fermele de legume și fructe din Marea Britanie, lucrătorii migranți și angajații sezonieri joacă un rol cheie în timpul sezonului de...

Pentru prima dată în istorie, SUA livrează mai multe gaze în Europa decât Rusia

Europa caută alternative, cum ar fi gazul natural lichefiat din SUA în schimbul celui provenit din Rusia, după ce Gazprom PJSC a redus livrările...

Cum poți să primești ajutorul financiar de 650 de lire în Marea Britanie

Ajutorul financiar de 650 de lire alocat anul acesta pentru achitarea facturilor va fi acordat în funcție de modul cum oamenii s-au înregistrat ca...

O parte din românii din Marea Britanie vor primi 200 lire direct în contul bancar în această săptămână pentru plata facturilor

În următoarele zile, mii de oameni vor primi bani ca sprijin în criza costului vieții. Plata directă de 200 de lire va intra direct în...