Brexitul devine un coșmar pentru românii din Marea Britanie care nu au actele în regulă.

La două luni după expirarea termenului-limită de depunere a documentelor, mulţi nu au primit răspunsul autorităţilor şi nu au actele în regulă.

A nu avea documentele în ordine este o problemă serioasă pentru românii din Anglia. Fără acte în regulă, unii vor fi expulzaţi, alţii vor pleca de bună voie. Iar criza de forţă de muncă este deja acută în Marea Britanie.

În acest fel, locurile de muncă, chiriile şi îngrijirea sănătăţii sunt expuse riscului pentru aproape o jumătate de milion de persoane.

Programul de rezidenţă pentru cetăţenii UE din Marea Britanie este definit pe site-ul guvernului londonez ca un sistem simplu şi uşor de utilizat.

Durează doar câteva minute pentru a finaliza parcurgerea diverselor ecrane. În general, există un răspuns în scurt timp.

Deși milioane de oameni nu au avut probleme, există un procent care încă trăieşte în nesiguranţă: termenul-limită pentru depunerea cererii a fost 30 iunie.

Potrivit Ministerului de Interne britanic, aproximativ 483.200 de persoane încă aşteaptă să ştie dacă cererea lor este aprobată. Iar mulţi dintre solicitanţi sunt români, care alături de polonezi şi italieni asigură Top 3 populaţii rezidente în Marea Britanie.

Autoritățile britanice i-au asigurat pe europenii din Regatul Unit că drepturile lor sunt protejate şi că vor fi luate în considerare şi înregistrările peste limita maximă.

Întârzierile se datorează, a explicat un purtător de cuvânt, cantităţii de cereri primite, mai mult de şase milioane de la începerea programului, în martie 2019.

Cu Brexit, statutul stabilit – sau, pentru cei care au locuit în Marea Britanie de mai puţin de cinci ani, statutul pre-stabilit – este necesar pentru a avea acces la servicii şi beneficii, de la sănătate la pensionare, precum şi la muncă, închiria casă, călătorii şi aşa mai departe.

A nu avea documentele în ordine este o problemă serioasă. Fără acte în regulă, unii vor fi expulzaţi, alţii vor pleca de bună voie. Iar criza de forţă de muncă este deja acută în Marea Britanie.

A nu avea documentele în ordine este o problemă serioasă pentru românii din Anglia. Fără acte în regulă, unii vor fi expulzaţi, alţii vor pleca de bună voie. Iar criza de forţă de muncă este deja acută în Marea Britanie.

Dintre cererile primite de guvern, majoritatea au avut succes: 2,8 milioane de cetăţeni europeni au obţinut statutul de decontat, 2,3 milioane pre-decontate. Acesta din urmă va trebui să depună o nouă cerere pentru saltul la categoria permanentă.

De asemenea, trebuie amintit că permisul este legat de paşaport şi că de fiecare dată când documentul este reînnoit, datele trebuie comunicate la Home Office şi documentaţia actualizată. Aceasta este pentru fiecare membru al familiei, fără limită de vârstă, inclusiv copii.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...