Britanicii amendați cu 200 de lire dacă ies din case fără un motiv întemeiat

Britanicii care își părăsesc casele fără un motiv bine întemeiat pot fi acum amendați cu 200 de lire sterline, în urma restricțiilor celui de-al doilea lockdown.

Persoanele care își părăsesc casele fără o „scuză rezonabilă” pot fi acum amendate cu 200 de lire sterline, în urma restricțiilor celui de-al doilea lockdown.

Amenda se va dubla pentru fiecare încălcare a normelor până la maximum 6.400 GBP și ar putea duce la o condamnare penală dacă persoana refuză să plătească.

Excepții de la regulile impuse de autorități sunt ieșirile pentru muncă, atunci când nu poate fi desfășurată de acasă, exercițiile fizice, căutarea de asistență medicală și cumpărarea de alimente. Plecarea în vacanță și întâlnirea persoanelor care nu fac parte din aceiași gospodărie se numără printre încălcările care ți-ar putea aduce o amendă usturătoare.

Există însă și o serie excepții acceptate de autorități care ar putea face viața mai suportabilă – de la comandarea băuturilor alcoolice în sistem takeaway, până la înotul în aer liber.

Autoritățile britanice încearcă să-i facă pe oameni să se conformeze într-o încercare disperată de a reduce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Se estimează că până la Crăciun și-ar putea pierde viața în jur de 4.000 de persoane pe zi, dar sunt și alte voci care spun că graficele folosite „ar putea fi greșite”.

Organizatorii de adunări mari și evenimente la care participă numeroase persoane s-ar putea alege cu o amendă de până la 10.000 GBP, avertizează autoritățile. Totodată, amenda inițială de 200 GBP pentru persoanele fizice ar putea fi redusă la 100 GBP dacă este plătită în termen de 14 zile.

Autoritățile mai anunță că protestele de orice fel sunt interzise – dar acest lucru nu a descurajat sute de oameni care au participat la proteste anti-mască în centrul Londrei.

Premierul Boris Johnson a declarat că, dacă toată lumea ar respecta restricțiile pentru a încetini infectările, patru săptămâni de restricții sunt suficiente pentru „un Crăciun cât mai normal posibil”.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...