Capitala Marii Britanii ar putea intra din nou în lockdown. Sudul Londrei este cel mai afectat

Capitala Marii Britanii ar putea să facă față unor noi restricții dacă nu se va reuși oprirea răspândirea variantei sud-africane a COVID-19.

Peste jumătate de milion de adulți care locuiesc în Lambeth, Wandsworth, Southwark și Barnet au primit teste.

Nu este încă clar dacă testarea în masă va funcționa, deoarece mai multe cazuri de tulpină extrem de infecțioasă se găsesc în întreaga capitală.

Profesorul John Edmunds, epidemiolog la London School of Hygiene and Tropical Medicine a declarat la o emisiune de la ITV, potrivit Metro: „Ceea ce avem în sudul Londrei este un exemplu de ceea ce vom vedea în lunile următoare, întrucât ne străduim din răsputeri să menținem varianta respectivă sau la un nivel cât mai scăzut”.

„Va trebui să o evaluăm foarte atent, apoi este posibil să trebuiască să impunem restricții locale și nimeni nu vrea așa ceva. De aceea este foarte important să folosim acest sistem de testare în masă, cât de mult putem, și sperăm că va fi suficient pentru a putea menține cazurile la un nivel scăzut.”

Oamenii de știință consideră că majoritatea populației va trebui imunizată pentru a „păstra un control asupra acestei epidemii mai mult sau mai puțin permanent”.

Edmunds a adăugat că acest lucru va dura ‘mult timp’. Comentariile sale vin în timp ce profesorul Christina Pagel, directorul Unității de cercetare operațională clinică a UCL și membru al grupului SAGE, spune că oamenii din Londra s-ar putea confrunta cu un lockdown mai lung decât alții.

Ea a declarat pentru The Guardian: „Varianta sud-africană pare concentrată în Londra și ar avea sens să menținem restricțiile mai mult timp în Londra”.

Acest lucru ar funcționa, a spus ea, dacă restricțiile ar fi la nivelul întregului oraș, deoarece „nu este fezabil” să fie introduse doar în anumite cartiere.

Aproximativ 44 de cazuri confirmate ale variantei din Africa de Sud au fost găsite la Lambeth și Wandsworth, cu alte 30 de cazuri probabile.

De asemenea, au fost efectuate teste suplimentare în Southwark, după ce a fost descoperit un caz. Cazul din Barnet a fost izolat, iar contactele persoanei urmărite, a declarat Ministerul Sănătății.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...