Ce restricții vor fi în Marea Britanie de la 1 ianuarie și cum îi afectează pe români

Odată cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, vor fi afectaţi şi românii care lucrează acolo, studiază sau care vor să călătorească în Regatul Unit.

Prima şi cea mai mare categorie afectată este cea a românilor care locuiesc deja acolo.

În ceea ce îi priveşte pe aceştia, Regatul Unit a anunţat că cei care justifică un statut de rezident în această ţară înainte de sfârşitul anului 2020 îşi vor păstra drepturile, în conformitate cu Acordul de retragere încheiat la finalul lui 2019.

În cazul în care doreşti să te stabileşti în Marea Britanie, trebuie să ştii că autorităţile au realizat un sistem de puncte care va face mult mai dificilă stabilirea cetăţenilor europeni. Mai exact, vor fi luate în calcul vârsta, situaţia financiară dar şi cunoaşterea limbii engleze.

De asemenea, va fi nevoie de o viză pentru cei care doresc să stea mai mult de şase luni pe tărâm britanic. Cererea va putea fi depusă pe site-ul GOV.UK.

Dacă eşti turist, poţi ajunge în UK fără viză. Conform autorităţilor, europenii vor avea voie să intre pe teritoriul englez doar pe baza cărţii de identitate, dar doar până în octombrie 2021. Apoi, va fi nevoie de paşaport.

Ca urmare a Brexitului, şi studenţii vor avea de suferit. Aceştia vor avea nevoie de o viză pentru orice vizită care depăşeşte 180 de zile. Mai mult, taxele de şcolarizare vor fi cu până la patru ori mai mari decât până acum.

Anul trecut, aproape 150.000 de europeni au ales Marea Britanie pentru continuarea studiilor.

Este important de precizat că românii care vor solicita viza trebuie să achite Suprataxa de Sănătate pentru Imigrare (IHS), care le va permite accesul la sistemul de sănătate din Marea Britanie.

Un alt lucru de care trebuie să ţină cont cei care vor să lucreze/locuiască acolo este faptul că va fi verificat cazierul judiciar.

  • Care sunt situaţiile în care viza va fi refuzată:
  • Au o condamnare cu închisoare de cel puţin 12 luni.
  • Au săvârşit o faptă penală care a cauzat daune grave.
  • Sunt recidivişti care dau dovadă de o nesocotire constantă a legii.
  • Caracterul, conduita sau cercul lor de apropiaţi înseamnă că prezenţa lor nu va contribui la binele public.

Conform noului sistem de imigrări, începând cu 2021 Marea Britanie va trata cetățenii UE ca cetățeni care nu au nevoie de viză. Asta însemnând că pot merge în Marea Britanie ca vizitatori pentru o perioadă de șase luni fără a fi nevoie să obțină o viză.

În această perioadă, un vizitator poate intra în Marea Britanie de mai multe ori, însă nu poate ajunge să locuiască efectiv în Marea Britanie prin mecanismul vizitelor repetate sau continue.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...