Ce se întâmplă de mâine cu românii care ajung în Marea Britanie. Atenţie la codul de rezervare a unui test.

Autorităţile au dat recent o veste bună pentru românii care vor intra în Marea Britanie de duminica, 8 august 2021.

Decizia are legătură cu strategia de relansare prudentă a călătoriilor internaţionale, astfel că Guvernul Marii Britanii a anunţat că noua listă va intra în vigoare de mâine, 8 august.

În comunicatul autorităților britanice se mai arată că persoanele care vin din țările aflate pe lista verde nu mai intră în carantină.

În actualul context pandemic, România a fost trecută pe „lista verde” a statelor cu risc scăzut pentru sănătatea publică.

Nu doar România a fost inclusă pe „lista verde”, ci şi Austria, Germania, Slovacia, Slovenia, Letonia şi Norvegia. Măsura va fi valabilă de la 8 august, cu începere de la ora 04:00 (n.r. – ora Angliei).

În comunicatul autorităților britanice se mai arată că persoanele care vin din țările aflate pe lista verde nu mai intră în carantină.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a subliniat că în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord este implementat un sistem de măsuri/condiții pentru persoanele care sosesc din străinătate.

Astfel, testarea și carantina sunt individualizate în funcție de statul de proveniență a călătorului și de gradul de răspândire a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, care generează Covid-19.

În funcție de rata de infectare, statele vor fi încadrate într-una dintre cele trei liste: roșie, portocalie și verde.

La sosirea în Marea Britanie, cetăţenii care provin din state trecute pe „lista verde”, trebuie să prezinte un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ. De asemenea, ei trebuie să aibă formularul passenger locator form.

Totodată, nu trebuie să le lipsească acel cod de rezervare a unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care va fi efectuat în ziua a 2-a de la sosirea în Regatul Unit.

Nu este necesară efectuarea măsurii de izolare la domiciliu.

În comunicatul autorităților britanice se mai arată că persoanele care vin din țările aflate pe lista verde nu mai intră în carantină.

La sosirea în Marea Britanie, călătorii care vin din ţări trecute pe „lista portocalie” trebuie să prezinte un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ. La fel, şi ei trebuie să prezinte formularul passenger locator form, dar şi codul de rezervare a două teste (ziua a doua și ziua a opta) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Testele vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada efectuării măsurii de autoizolare. Mai departe, este obligatorie efectuarea măsurii de autoizolare la domiciliu pentru 10 zile.

Opțional, se poate rezerva și un test (Test to Release) pentru a reduce perioada autoizolării la domiciliu, dar mai multe detalii pot fi consultate pe gov.uk.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...