Ce se întâmplă de mâine cu românii care ajung în Marea Britanie. Atenţie la codul de rezervare a unui test.

Autorităţile au dat recent o veste bună pentru românii care vor intra în Marea Britanie de duminica, 8 august 2021.

Decizia are legătură cu strategia de relansare prudentă a călătoriilor internaţionale, astfel că Guvernul Marii Britanii a anunţat că noua listă va intra în vigoare de mâine, 8 august.

În comunicatul autorităților britanice se mai arată că persoanele care vin din țările aflate pe lista verde nu mai intră în carantină.

În actualul context pandemic, România a fost trecută pe „lista verde” a statelor cu risc scăzut pentru sănătatea publică.

Nu doar România a fost inclusă pe „lista verde”, ci şi Austria, Germania, Slovacia, Slovenia, Letonia şi Norvegia. Măsura va fi valabilă de la 8 august, cu începere de la ora 04:00 (n.r. – ora Angliei).

În comunicatul autorităților britanice se mai arată că persoanele care vin din țările aflate pe lista verde nu mai intră în carantină.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a subliniat că în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord este implementat un sistem de măsuri/condiții pentru persoanele care sosesc din străinătate.

Astfel, testarea și carantina sunt individualizate în funcție de statul de proveniență a călătorului și de gradul de răspândire a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, care generează Covid-19.

În funcție de rata de infectare, statele vor fi încadrate într-una dintre cele trei liste: roșie, portocalie și verde.

La sosirea în Marea Britanie, cetăţenii care provin din state trecute pe „lista verde”, trebuie să prezinte un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ. De asemenea, ei trebuie să aibă formularul passenger locator form.

Totodată, nu trebuie să le lipsească acel cod de rezervare a unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care va fi efectuat în ziua a 2-a de la sosirea în Regatul Unit.

Nu este necesară efectuarea măsurii de izolare la domiciliu.

În comunicatul autorităților britanice se mai arată că persoanele care vin din țările aflate pe lista verde nu mai intră în carantină.

La sosirea în Marea Britanie, călătorii care vin din ţări trecute pe „lista portocalie” trebuie să prezinte un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ. La fel, şi ei trebuie să prezinte formularul passenger locator form, dar şi codul de rezervare a două teste (ziua a doua și ziua a opta) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Testele vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada efectuării măsurii de autoizolare. Mai departe, este obligatorie efectuarea măsurii de autoizolare la domiciliu pentru 10 zile.

Opțional, se poate rezerva și un test (Test to Release) pentru a reduce perioada autoizolării la domiciliu, dar mai multe detalii pot fi consultate pe gov.uk.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...