Cei care vor călători din România spre Anglia trebuie să respecte regulile listei galbene. Marea Britanie a actualizat din nou lista verde.

Marea Britanie introduce din nou sistemul pe culori de clasificarea a țărilor, începând cu 17 mai. Anglia a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. România se află pe lista galbenă.

Mai jos aveți informațiile despre ce trebuie să faceți când călătoriți în Anglia, după data de 17 mai, în funcție de țara în care ați fost în cele 10 zile înainte de deplasare.

Anglia a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. Cei ce vor călători din România vor respecta regulile listei galbene.

Sistemul ”semafor” al Marii Britanii este împărțit în trei categorii:

Verde: călătorii care vor intra în UK din zona verde vor trebui să efectueze un test înainte de călătorie, precum și un test (PCR) în prima sau în a doua zi după sosirea în Marea Britanie, dar nu vor trebui să stea în carantină (cu excepția cazului în care primesc un rezultat pozitiv).

Galben: călătorii care vor intra în UK din zona galbenă vor trebui să facă un test înainte de călătorie, să stea în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile în Marea Britanie și vor trebui să efectueze 2 teste PCR în ziua a doua și în ziua a opta pentru a putea ieși din carantină.

Roșu: călătorii care vor intra în UK din zona roșie, vor fi nevoiți să facă un test înainte de călătorie, vor trebui să stea 10 zile în carantină într-un hotel aprobat de guvernul britanic și vor face alte două teste în timp ce se află în carantină, în ziua a doua și în ziua a opta.

Anglia a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. Cei ce vor călători din România vor respecta regulile listei galbene.

Din 17 mai va exista o nouă listă verde a țărilor și teritoriilor. Până la 17 mai toate țările și teritoriile din afara zonei comune de călătorie sunt fie țări sau teritorii pe listă roșie, fie pe lista galbenă.

Dacă veți călători în Anglia înainte de 17 mai, trebuie să respectați regulile relevante ale listei galbene sau ale listei roșii.

Dacă veți călători dintr-o țară aflată pe lista galbenă, trebuie: să completați un formular de localizare a pasagerilor; să faceți un test de COVID-19 înainte de călătorie; să rezervați și să plătiți 2 teste COVID-19 pentru zilele 2 și 8 de carantină (acestea trebuie rezervate și plătite înainte de călătorie, ridicate după ce ajungeți în Anglia); să faceți 10 zile de carantină la domiciliu în Anglia.

Este posibil să ieșiți din carantină mai devreme dacă plătiți un test privat COVID-19 prin schema „Test to Release”.

Nu trebuie să faceți un test COVID-19 sau carantină la sosirea în Anglia dacă veți călători din Marea Britanie (Scoția, Irlanda de Nord, Țara galilor), Irlanda, Insulele Canalului (Channel Islands) și Insula Man (zona comună de călătorie) și nu ați fost în afara zonei comune de călătorie în ultimele 10 zile.

Pe lista galbenă se vor regăsi toate țările și teritoriile care nu sunt pe lista verde și pe lista roșie.

România va fi pe lista galbenă (așa cum este clasificată și în prezent), ceea ce înseamnă că toți cei ce vor călători din România spre Anglia vor fi nevoiți să respecte măsurile prezentate mai sus.

Dacă încălcați regulile carantinei, puteți primi o amendă de până la 10 000 de lire. Puteți fi amendați cu până la 10 000 de lire și chiar închiși până la 10 ani dacă nu furnizați detaliile exacte despre țările pe care le-ați vizitat în cele 10 zile înainte de a ajunge în Marea Britanie.

Urmează cel puțin 1 an de recesiune în Marea Britanie. Anunțul care le dă emoții românilor din Regatul Unit

Familiile din Marea Britanie se vor confrunta cu cea mai lungă recesiune de la criza financiară din deceniul trecut până acum și cu o...

Cod ROȘU de caniculă pentru prima dată în istorie în Marea Britanie. Val de căldură excepțional începând de mâine

În Marea Britanie, temperatura ar putea urca în următoarele zile până la 40 de grade, un record absolut pentru această ţară cunoscută mai degrabă...

Marea Britanie a declarat stare urgenţă naţională din cauza temperaturilor record: 40 de grade Celsius pentru prima dată în istorie.

Serviciul meteorologic din Marea Britanie, a declarat vineri stare de urgenţă naţională şi a emis o avertizare de „căldură extremă” pentru anumite regiuni din...

Marea Britanie: Ajutoare financiare pentru familiile de români stabiliți legal în Regatul Unit

Mii de familii cu copii mici și femei gravide pierd anual ajutoare financiare oferite de guvernul britanic, în valoare de până la 442 de...

Marea Britanie caută din nou muncitori români pentru a lucra în agricultură și oferă peste 10 lire pe oră

În majoritatea dintre fermele de legume și fructe din Marea Britanie, lucrătorii migranți și angajații sezonieri joacă un rol cheie în timpul sezonului de...

Pentru prima dată în istorie, SUA livrează mai multe gaze în Europa decât Rusia

Europa caută alternative, cum ar fi gazul natural lichefiat din SUA în schimbul celui provenit din Rusia, după ce Gazprom PJSC a redus livrările...

Cum poți să primești ajutorul financiar de 650 de lire în Marea Britanie

Ajutorul financiar de 650 de lire alocat anul acesta pentru achitarea facturilor va fi acordat în funcție de modul cum oamenii s-au înregistrat ca...

O parte din românii din Marea Britanie vor primi 200 lire direct în contul bancar în această săptămână pentru plata facturilor

În următoarele zile, mii de oameni vor primi bani ca sprijin în criza costului vieții. Plata directă de 200 de lire va intra direct în...