Cei care vor călători din România spre Anglia trebuie să respecte regulile listei galbene. Marea Britanie a actualizat din nou lista verde.

Marea Britanie introduce din nou sistemul pe culori de clasificarea a țărilor, începând cu 17 mai. Anglia a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. România se află pe lista galbenă.

Mai jos aveți informațiile despre ce trebuie să faceți când călătoriți în Anglia, după data de 17 mai, în funcție de țara în care ați fost în cele 10 zile înainte de deplasare.

Anglia a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. Cei ce vor călători din România vor respecta regulile listei galbene.

Sistemul ”semafor” al Marii Britanii este împărțit în trei categorii:

Verde: călătorii care vor intra în UK din zona verde vor trebui să efectueze un test înainte de călătorie, precum și un test (PCR) în prima sau în a doua zi după sosirea în Marea Britanie, dar nu vor trebui să stea în carantină (cu excepția cazului în care primesc un rezultat pozitiv).

Galben: călătorii care vor intra în UK din zona galbenă vor trebui să facă un test înainte de călătorie, să stea în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile în Marea Britanie și vor trebui să efectueze 2 teste PCR în ziua a doua și în ziua a opta pentru a putea ieși din carantină.

Roșu: călătorii care vor intra în UK din zona roșie, vor fi nevoiți să facă un test înainte de călătorie, vor trebui să stea 10 zile în carantină într-un hotel aprobat de guvernul britanic și vor face alte două teste în timp ce se află în carantină, în ziua a doua și în ziua a opta.

Anglia a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. Cei ce vor călători din România vor respecta regulile listei galbene.

Din 17 mai va exista o nouă listă verde a țărilor și teritoriilor. Până la 17 mai toate țările și teritoriile din afara zonei comune de călătorie sunt fie țări sau teritorii pe listă roșie, fie pe lista galbenă.

Dacă veți călători în Anglia înainte de 17 mai, trebuie să respectați regulile relevante ale listei galbene sau ale listei roșii.

Dacă veți călători dintr-o țară aflată pe lista galbenă, trebuie: să completați un formular de localizare a pasagerilor; să faceți un test de COVID-19 înainte de călătorie; să rezervați și să plătiți 2 teste COVID-19 pentru zilele 2 și 8 de carantină (acestea trebuie rezervate și plătite înainte de călătorie, ridicate după ce ajungeți în Anglia); să faceți 10 zile de carantină la domiciliu în Anglia.

Este posibil să ieșiți din carantină mai devreme dacă plătiți un test privat COVID-19 prin schema „Test to Release”.

Nu trebuie să faceți un test COVID-19 sau carantină la sosirea în Anglia dacă veți călători din Marea Britanie (Scoția, Irlanda de Nord, Țara galilor), Irlanda, Insulele Canalului (Channel Islands) și Insula Man (zona comună de călătorie) și nu ați fost în afara zonei comune de călătorie în ultimele 10 zile.

Pe lista galbenă se vor regăsi toate țările și teritoriile care nu sunt pe lista verde și pe lista roșie.

România va fi pe lista galbenă (așa cum este clasificată și în prezent), ceea ce înseamnă că toți cei ce vor călători din România spre Anglia vor fi nevoiți să respecte măsurile prezentate mai sus.

Dacă încălcați regulile carantinei, puteți primi o amendă de până la 10 000 de lire. Puteți fi amendați cu până la 10 000 de lire și chiar închiși până la 10 ani dacă nu furnizați detaliile exacte despre țările pe care le-ați vizitat în cele 10 zile înainte de a ajunge în Marea Britanie.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...