Cel mai probabil, Marea Britanie va adăuga România pe lista VERDE de săptămâna viitoare. Regatul Unit vrea acum să deschidă granițele și va elimina carantina pentru români.

Cu toate că Marea Britanie a luat în calcul să actualizeze lista epidemiologică de tip semafor (roșu, galben, verde) la trei săptămâni, presa britanică anunță că e posibil ca următoarea actualizare să se facă în următoarea săptămână.

Marea Britanie intenționează să actualizeze lista verde. Sunt vizate țări precum Austria, Italia, România, Germania, Ungaria, Polonia și altele în care incidența e scăzută.

Cotidianul britanic Financial Times citează surse apropiate prim-ministrului Boris Johnson. Sursele menționează că Marea Britanie ar dori să-și deschidă granițele pentru turiștii străini vaccinați.

În prezent, cetățenii vaccinați în afara Angliei, inclusiv cetățenii britanici vaccinați în alte țări, nu pot intra fără restricții, fiind obligați să stea în carantină 10 zile și să facă două teste PCR.

Un alt obiectiv urmărit prin această actualizare iminentă ar fi eliminarea listei galbene, pe care se află în acest moment doar Franța.

Pe 19 iulie, când Anglia a relaxat condițiile de călătorie din zona galbenă, Franța a fost trecută la excepții, iar cei ce călătoreau din teritoriile franceze erau obligați să intre în carantină.

Marea Britanie intenționează să actualizeze lista verde. Sunt vizate țări precum Austria, Italia, România, Germania, Ungaria, Polonia și altele în care incidența e scăzută.

Totodată, Anglia intenționează să actualizeze și lista verde. Sunt vizate țări precum Austria, Bosnia & Herțegovina, Italia, Germania, Ungaria, Polonia, România și altele în care incidența e scăzută.

Sursele citate nu exclud alte modificări care vizează stabilirea unei flexibilități mai mari pentru călătoriile internaționale și, astfel, restabilesc încrederea atât consumatorilor, cât și companiilor.

De exemplu, una dintre cerințele pe care sectoarele sociale și de afaceri le cer autorităților britanice constă în eliminarea testele PCR necesare pentru cei care se întorc din țări verzi.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...