Cel puțin 5 români care au vrut să intre în Anglia au fost reținuți de autoritățile britanice. Ulterior au fost expulzați în România.

Cea mai mică suspiciune că cineva ar putea intra în Anglia pentru a-și căuta un loc de muncă este adesea suficientă pentru ca acea persoană să fie plasată într-un centru de detenție până la o săptămână, iar apoi expulzată în țara de origine.

Militanții pentru drepturile omului și eurodeputații sunt furioși și au spus că este vorba despre o punere în aplicare „disproporționată” și „dură” a restricțiilor privind imigrația post-Brexit pentru cetățenii UE.

Cetățeni români luați din aeroport, închiși și apoi expulzați la intrarea în Marea Britanie.

Vineri, copreședintele din partea UE al Consiliului de parteneriat cu Marea Britanie, Maroš Šefčovič, a declarat unui grup de europarlamentari români că va discuta această chestiune cu autoritățile britanice.

Lumea se întreabă de ce nu sunt expulzați în UE doar cei care nu au actele în regulă. Aceste cazuri evidențiază faptul că procedurile la frontieră nu sunt unitare.

Ambasada Germaniei spune că are cazuri în care cetățeni de-ai săi, care au ajuns în Marea Britanie și au declarat la graniță că merg să muncească „au pair”, au fost interogați la aeroport, dar au fost lăsați să intre în țară.

„Persoanele în cauză au putut să intre în țară după câteva ore, cu condiția să părăsească Marea Britanie în câteva zile”, a precizat un purtător de cuvânt al ambasadei.

Cetățeni români luați din aeroport, închiși și apoi expulzați la intrarea în Marea Britanie.

Europarlamentarul român Alin Mituță a declarat pentru BBC că a aflat de cinci români care au fost reținuți. De asemenea, Ambasadei Bulgariei i s-a spus că cetățeni ai săi au fost duși la centrele de detenție.

Până pe 6 mai, peste 30 de cetățeni europeni, printre care și mai mulți români, au fost reținuți de autoritățile britanice și plasați în centre de detenție pentru imigranți fără acces la comunicații, pentru că nu aveau vize de muncă, potrivit unei anchete publicate de Politico.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...