Cetățenii români nu mai intră în izolare în Anglia începând din această lună. Noile reguli de la frontiere care intră în vigoare.

Cetățenii români care vor să meargă în Anglia după data de 17 mai vor fi scutiți de auto-izolarea la domiciliu și de plata și efectuarea unui test.

Totodată, britanicii care abia așteaptă o vacanță internațională la soare vor afla la începutul lunii mai unde o vor putea petrece fără să aibă parte de restricții la întoarcere.

Cetățenii români care vor să meargă în Anglia după data de 17 mai vor fi scutiți de auto-izolarea la domiciliu și de plata și efectuarea unui test.

Premierul britanic Boris Johnson va dezvălui ce țări sunt sigure pentru turiști sub sistemul „semafor” ce va intra în vigoare din 17 mai.

EasyJet își pregătește cursele după ce surse guvernamentale au făcut câteva dezvăluiri despre țările care vor fi considerate verzi și roșii de către guvernul britanic.

Momentan se crede că Franța, Spania, Portugalia, România, Italia, Croația, Cipru și Turcia vor face parte din lista țărilor verzi. Cetățenii care vor sosi din aceste țări nu vor fi supuși la nicio restricție pe teritoriul Angliei.

Șeful EasyJet, Johan Lundgren a declarat pentru The Sun: „Vara asta va fi cât se poate de normală în condițiile epidemiologice actuale, am aflat de la surse guvernamentale.

„Nu aș vedea un motiv pentru care majoritatea țărilor europene să nu se afle pe lista țărilor verzi.

„Este important ca Guvernul să iasă cu această listă cât mai curând posibil. Aceasta este principala întrebare pentru majoritatea clienților noștri chiar acum.”

Agențiile de turism au salutat, de asemenea, vestea. Abta a spus că există o „cerere masivă reîncărcată” pentru zboruri, hoteluri și apartamente.

Cetățenii români care vor să meargă în Anglia după data de 17 mai vor fi scutiți de auto-izolarea la domiciliu și de plata și efectuarea unui test.

Boris Johnson, premierul britanic, a stabilit data de 17 mai pentru potențiala revenire a călătoriilor internaționale iar ministrul aviației, Robert Courts, a confirmat că lista destinațiilor aprobate va fi publicată la începutul lunii viitoare.

Acesta a avertizat: „Aș sfătui oamenii să aștepte până pot înțelege în ce categorie intră fiecare țară, deoarece există, desigur, acel risc de dezamăgire.

„Nu ar fi corect să speculez ce țări și ce zone ale lumii sunt susceptibile să se afle pe fiecare listă”.

Experții își vor baza deciziile pe cât la sută din populația țării a fost vaccinată, ratele de infecție, noile variante și accesul la date științifice fiabile.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...