Cozi imense pe aeroporturile din Marea Britanie. Unii români nu sunt lăsați să plece din țară

Pasagerii sunt nevoiți să stea la coadă până la șase ore pentru a trece de controlul pașapoartelor pe Heathrow, din cauza timpului ocupat de controalele de coronavirus, susțin șefii aeroporturilor.

Conducerea aeroportului Heathrow, a solicitat guvernului să ofere mai multe resurse pentru ca toate porțile de îmbarcare să fie echipate pentru a reduce timpul de așteptare.

Pasagerii se plâng de faptul că aceste cozi transformă politica de carantinare a guvernului într-o bătaie de joc, deoarece mii de oameni stau înghesuiți și păstrează o foarte mică parte din distanța socială impusă.

Aeroportul – care în mod normal are parte de 80 de milioane de pasageri anual – în prezent, are în jur de 10-15% din volumul normal de călători, i-a fost transmis comitetului.

Ținta este ca pasagerii europeni să aștepte nu mai mult de 25 de minute, sau 45 de minute pentru călătorii care nu sunt europeni, la graniță.

Verificările de conformitate pentru Covid – precum asigurarea că pasagerii au completat un formular de localizare, au rezultatele testelor făcute înaintea plecării, pot justifica deplasarea și locația unde trebuie să ajungă, carantinarea la hotel la sosirea dintr-o țară de pe lista roșie – ar trebui mutate în digital ‘rapid’ pentru ca porțile electronice să se poată redeschide și mări capacitatea, a mai adăugat aceasta.

Zeci de români nu au fost lăsați să părăsească teritoriul Regatului Unit, de luni până astăzi, din cauza noilor restricții care au fost impuse la frontiere de către guvernul britanic.

De luni, a fost impusă regula că persoanele care nu au un motiv întemeiat să părăsească Marea Britanie, nu vor fi lăsate să treacă frontiera.

Foarte mulți români s-au plâns că au rămas blocați pe teritoriul Regatului Unit, din cauza acestor noi restricții.

Câțiva dintre ei și-au împărtășit experiențele pe rețelele de socializare, avertizându-i și pe ceilalți conaționali.

Unul dintre cetățenii români care a vrut să plece din Marea Britanie a declarat că pe parcursul zilei de ieri, a încercat de trei ori să treacă frontiera, însă a fost întors înapoi de autorități.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...