Dublă testare în carantină pentru toți cei care ajung în Marea Britanie, inclusiv românilor

Începând cu 15 februarie, toții cei care vor călători în Anglia vor fi obligați să efectueze 2 teste de COVID-19 în carantină.

Primul se face în ziua 2 și al doilea în ziua 8 a carantinei de 10 zile. Toți călătorii, care ajung în Marea Britanie din țări care NU se regăsesc pe lista roșie, trebuie să cumpere pachetul de dublă testare.

Oricine intenționează să călătorească în Marea Britanie, 15 februarie, trebuie să rezerve aceste teste pe portalul dedicat.

Test înainte de călătoria în UK, carantină la domiciliu și dublă testare în carantină

Orice pasager care călătorește în Anglia din țări care NU figurează pe lista roșie vor trebui să stea în carantină la adresa de domiciliu pentru aceeași perioadă de 10 zile și să respecte același regim de testare.

În ambele cazuri, testele trebuie să fie făcute de către o clinică medicală aprobată de guvern.

De asemena, toți pasagerii, indiferent de țara din care au călătorit, trebuie să prezinte la graniță dovada unui test negativ COVID-19 efectuat cu cel mult 3 zile înainte de plecare și trebuie să se autoizoleze la sosire.

De asemenea, trebuie completa un formular în care pasagerii vor trebui să scrie adresa la care pot fi localizați pe perioada carantinei.

Cei ce nu vor respecta regulile impuse, vor putea fi amendați cu sume între 5.000 și 10.000 de lire.

Cei care nu vor efectua primul test, vor fi amendați cu 1.000 de lire, iar amenda pentru cei care nu vor efectua niciunul dintre cele două teste vor fi amendați cu 3.000 de lire și carantina obligatorie pentru 14 zile.

De-a lungul călătoriei, pasageri pot fi verificați de mai multe ori, de persoanele autorizate: de către transportatori în momentul plecării, de către personalul aeroportului pe tot parcursul călătoriei, de ofițerii Forței de Frontieră la sosirea pe teritoriul Marii Britanii sau de către poliție, acolo unde este cazul, pentru cei aflați în carantină acasă.

Guvernul a lucrat îndeaproape cu cei din industria aviației și cu aeroporturile dim Regatul Unit (inclusiv cu Londra Heathrow, Londra Gatwick și Birmingham) pentru a desemna locuri dedicate la zona de sosire.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...