După ce a adoptat Planul B, Marea Britanie adaugă noi reguli după sărbători.

Guvernul britanic lucrează deja la un nou plan pentru criza sanitară care ar duce la mai multe restricții în Marea Britanie.

Potrivit cotidianului Daily Mail, regulile ar putea fi introduse după Anul Nou, dacă varianta nou descoperită se dovedește mai periculoasă decât se crede.

Noile restricții ar include purtarea măștii de protecție în toate spațiile închise și prezentarea certificatului NHS Pass pentru scanare, la intrarea în pub-uri sau restaurante.

Prima parte a Planului B al Guvernului de la Londra a intrat în vigoare ieri, 9 decembrie, odată cu introducerea măștilor în spațiile interioare precum teatre, cinematografe și biserici.

De asemenea, noile recomandări privind munca la domiciliu vor intra în vigoare luni, iar parlamentarii vor vota marți, 14 decembrie, introducerea pașapoartelor verzi pentru cluburile de noapte și locațiile mari.

Boris Johnson a declarat că miniștrii speră că măsurile vor fi suficiente pentru a „încetini răspândirea” variantei noi, în timp ce mai multe persoane vor primi a treia doză de imunizare.

Oficialii lucrează deja la „Planul C” în care localurile vor trebui să colecteze datele tuturor clienților pentru a putea fi urmăriți în cazul în care intră în contact cu o persoană infectată cu virusul.

Potrivit Daily Mail, Boris Johnson se pregătește să se confrunte cu un „război” în interiorul partidului său, când măsurile vor fi votate săptămâna viitoare.

Unii conservatori au reacționat cu furie la introducerea pașapoartelor verzi, cel puțin 50 de parlamentari exprimându-și în mod public îngrijorarea.

Liderii conservatori din parlament au declarat că va fi cea mai mare revoltă de până acum, cu cel puțin 60 de deputați care vor ignora îndrumările guvernului.

În aceste condiții, ministrul Sănătății din Marea Britanie, Sajid Javid, a respins imunizarea obligatorie în viitor, spunând că ar fi „greșit din punct de vedere etic”.

De asemenea, un sondaj recent arată că 63% dintre alegători cred că premierul ar trebui să demisioneze, în urma scandalului legat de trei presupuse petreceri de Crăciun organizate la Guvern în plin lockdown.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...