După ce a intrat în criză, Marea Britanie cere milă de la UE. Britanicii au nevoie de peste 1 milion de muncitori.

De când Marea Britanie a părăsit UE și piața unică la începutul acestui an, dificultățile au început să se adune în mai multe domenii, inclusiv în ce privește transportul de mărfuri intern spre provincia Irlanda de Nord.

UE refuză să renegocieze protocolul, argumentând că acordul Brexit a fost semnat de ambele părți în deplină cunoștință de cauză și cu bună credință.

Ministrul britanic pentru relația cu Uniunea Europeană a încercat din nou să convingă Bruxelles-ul să accepte modificarea protocolului acordului Brexit într-o pledoarie în care a încercat să facă apel la bunăvoința partenerilor europeni.

Acesta a declarat că doar așa va putea fi „oprită otrava” din relațiile UE-UK, relatează Reuters.

Cu o zi înainte ca Uniunea Europeană să-și prezinte propunerile pentru rezolvarea confruntării în ce privește acordul Brexit, David Frost a avertizat din nou Bruxelles-ul că Londra ar putea hotărî să elimine în mod unilateral principii ale acordului dacă nu se va ajunge la un consens.

Înainte de a recurge din nou la avertismente, Frost a făcut un apel la bunăvoința partenerilor europeni, cerând „o întoarcere la normal” și eliminarea „otravei” care afectează relațiile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie.

„Pe scurt, să încercăm să revenim la normal. Cu puțin efort și voință am putea, în ciuda tuturor problemelor să fim într-o poziție în care otravă să fie eliminată din acest subiect”, a spus Frost la Lisabona.

Comisia Europeană a anunțat că nu va comenta discursul lui Frost până ce nu va face publice propunerile sale pentru rezolvarea situației.

De luni de zile, Guvernul britanic încearcă să convingă UE să permită schimbări la protocolul nord-irlandez care face problematică aprovizionarea provinciei britanice și schimbul comercial intern din UK.

De cealaltă parte, Uniunea Europeană a refuzat să renegocieze protocolul, argumentând că acordul Brexit a fost semnat de ambele părți în deplină cunoștință de cauză și cu bună credință. UE a îndemnat UK să caute și să găsească soluții în loc să apeleze la amenințări.

UE refuză să renegocieze protocolul, argumentând că acordul Brexit a fost semnat de ambele părți în deplină cunoștință de cauză și cu bună credință.

Numărul locurilor de muncă vacante în Marea Britanie a urcat la 1,1 milioane în perioada iulie-septembrie 2021, cel mai ridicat nivel de când s-a început publicarea acestor date, în 2001.

Cea mai mare creştere a numărului locurilor de muncă vacante în Marea Britanie s-a înregistrat în sectorul de retail şi al reparaţiilor de vehicule, arată datele ONS.

Alte date oficiale publicate în această săptămână arată că rata şomajului în perioada perioada iunie-august 2021 a scăzut la 4,5%, de la 4,6% în perioada mai-iulie 2021, în linie cu estimările analiştilor.

Guvernul britanic dă asigurări pentru o iarnă liniștită, cu un Crăciun fără restricții în Marea Britanie.

Ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid, a dat asigurări că în Marea Britanie, Crăciunul va fi liniștit, fără restricții. Ministrul Javid a respins apelurile unor...

Până unde au ajuns britanicii: Legume din carton pe rafturile goale pentru a da impresia că sunt bine aprovizionați.

Din cauza crizei de şoferi de camion, precum şi de lucrători agricoli, stocurile de fructe şi legume s-au redus simţitor în Marea Britanie. Mai multe...

Noile măsuri și restricții pe care le ia Marea Britanie în următoarele 6 săptămâni.

Cele mai eficiente moduri de a combate creșterea cazurilor noi se referă la revenirea rapidă la munca la domiciliu, acolo unde este posibil, și...

Marea Britanie nu mai vrea muncitori români ieftini. Boris Johnson îi preferă pe britanici la muncă.

Boris Johnson a cerut companiilor britanice să depună eforturi pentru a atrage forţă de muncă de pe plan naţional în loc să depindă de...

Guvernul britanic a publicat noile reguli pentru ajutorul social UNIVERSAL CREDIT. Când vor fi distribuiți banii.

Mii de solicitări de Universal Credit au fost investigate pentru fraudă în cursul acestui an, după ce Ministerul Muncii din Marea Britanie (Department for...

Românii din Marea Britanie se bucură de un nou ajutor financiar GRANT din partea guvernului britanic.

The Household Support Grants, după cum este numit programul, va fi pus în aplicare de către autoritățile locale, începând din octombrie, și își propune...

Oficial britanic, mesaj către românii care nu au primit statut de rezident: Pregătiţi-vă să fiţi daţi afară din ţară.

Cetăţenii UE, implicit și românii, cărora li s-a refuzat dreptul de a rămâne în Marea Britanie ar trebui să părăsească ţara de bunăvoie. Dacă...

Român dat jos din avionul spre Londra pentru că a refuzat să poarte mască.

Un pasager care se afla într-un avion care pleca de la Cluj spre Londra a fost debarcat de polițiști pentru că a refuzat să...