Franța închide de mâine granița cu Marea Britanie. De la miezul nopții, sunt interzise toate intrările şi ieşirile

Franţa îşi va închide de duminică frontierele pentru ţările din afara Uniunii Europene, ″cu excepţia unui motiv imperios″⁣, pentru a încerca să limiteze răspândirea epidemiei de coronavirus, relatează AFP.

Franţa va interzice toate intrările şi ieşirile dinspre sau spre o ţară care nu face parte din UE începând de duminică, la miezul nopţii, a anunţat premierului Jean Castex.

″Orice intrare în Franţa şi orice ieşire de pe teritoriul nostru dinspre sau către o ţară din afara Uniunii Europene va fi interzisă, cu excepţia cazului în care există un motiv imperios, începând de duminică, la miezul nopţii″⁣, a declarat premierul francez la Palatul Elysée, la încheierea unei reuniuni a Consiliului Apărării.

De asemenea, tot de duminică vor fi închise centrele comerciale nealimentare cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi, a precizat premierul francez Jean Castex.

Totodată, în Germania intră în vigoare de sâmbătă reguli de călătorie mai dure pentru cei care vin din ţările în care sunt prezente variantele mai contagioase ale virusului.

Potrivit guvernului federal, nu se poate intra din Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Brazilia şi Africa de Sud până pe 17 februarie.

Măsura nu se aplică pentru cetăţenii nemți, pentru rezidenţii străini în Germania, pentru pasagerii aflaţi în tranzit şi pentru transportul de marfă.

Și guvernul britanic a anunțat acțiuni suplimentare pentru pasageri la intrarea și de iesirea din tara pentru a reduce călătoriile peste granițele internaționale și pentru a reduce riscul transmiterii Covid-19.

În timp ce accentul este pus pe protejarea programului de vaccinare, această acțiune va reduce riscul transmiterii unei noi variante a virusului de la cineva care vine în Marea Britanie.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...