Guvernul britanic a anunțat schimbarea restricțiilor la frontiere. Noile măsuri impuse de lunea viitoare.

Guvernul britanic a anunțat schimbarea restricțiilor de la frontierele Angliei din data de 17 mai într-o conferință de presă ținută de Ministrul Transporturilor.

Guvernul a anunțat că cei care vor să călătorească în străinătate de pe 17 mai o pot face, însă sub un alt sistem de restricții.

Persoanele care sosesc în Anglia din țările clasate pe lista galbenă nu vor trebui să mai plătească cele 2 teste obligatorii, deoarece guvernul le oferă gratuit din 9 mai.

S-a impus un nou sistem tip semafor, cu noi măsuri, evaluat de autorități și specialiștii științifici, care va duce în timp la relaxarea măsurilor de la frontiere.

Portugalia, Israel, Islanda, Gibraltar și Singapore se numără printre țările aflate pe „lista verde”. Pe această listă se află momentan 12 țări.

Persoanele care călătoresc în aceste țări nu trebuie să stea în carantină după revenirea în Marea Britanie.

Noua Zeelandă și Australia sunt, de asemenea, pe listă. Cu toate acestea, ambele au propriile cerințe de intrare și este puțin probabil să lase să intre turiști în acest moment.

Franța, Grecia, România și Spania NU sunt încă pe lista verde, ceea ce înseamnă că populația va trebui să aștepte cel puțin încă trei săptămâni pentru a afla dacă pot pleca în vacanță acolo vara aceasta.

Britanicii sunt sfătuiți să nu rezerve vacanțe în nicio țară din lista galbenă, doar în cazul în care situația se înrăutățește.

Turiștii au fost avertizați că țările pot fi adăugate rapid la lista roșie, dacă este necesar – ceea ce înseamnă că este necesară o carantină de zece zile într-un hotel aprobat de Guvern, la un cost de 1.750 GBP per adult.

Turcia, Maldive și Nepal sunt ultimele țări care au fost adăugate la cea mai strictă listă.

Totuși, persoanele care sosesc în Anglia din țările clasate pe lista galbenă nu vor trebui să mai plătească cele 2 teste obligatorii, deoarece guvernul le oferă gratuit din data de 9 mai.

Totodată, britanicii urmează să scape de autoizolare, chiar dacă au intrat în contact direct cu cineva bolnav de COVID-19. Guvernul Bitanic va înlocui carantina cu testele zilnice.

Asta doar dacă experimentul prin care Guvernul Britanic va înlocui carantina cu testele zilnice va avea succes.

Marea Britanie se pregăteşte să renunţe pe 21 iunie la majoritatea restricţiilor. Prin urmare, studiul va avea loc înainte, începând cu data de 9 mai.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...