Guvernul britanic: Nu se poate intra sau ieși din Marea Britanie fără un test negativ. Noi restricții în UK

Guvernul britanic a anunțat că toți cei care sosesc în Marea Britanie, inclusiv cei care locuiesc pe teritoriul Angliei, vor trebui să prezinte un test COVID negativ, efectuat în termen de 72 de ore înaintea deplasării.

Totodată, chiar dacă au un rezultat negativ, persoanele din țările cu risc ridicat vor trebui să continue să se auto-izoleze timp de zece zile, a precizat executivul de la Londra într-un comunicat.

Această măsură are ca scop protejarea populației Marii Britanii împotriva noilor tulpini de coronavirus recent apărute.

Pe lângă carantină, „testarea înaintea plecării va oferi o linie de apărare suplimentară, ajutându-ne să controlăm virusul, pe măsură ce vom administra vaccinul în mod susținut, în următoarele câteva săptămâni”, a adăugat ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps.

Persoanele care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ, înainte de îmbarcare și pot fi supuse controlului la sosire. În cazul nerespectării acestor reglementări, există riscul unei amenzi imediate de 500 de lire sterline.

Sunt prevăzute și excepții, în special pentru transportatorii rutieri și copiii cu vârste sub 11 ani.

Marea Britanie se află într-un moment periculos al pandemiei COVID-19, a declarat luni premierul britanic Boris Johnson, în timp ce principalii săi consilieri sanitari cred că cele mai grele săptămâni ale pandemiei urmează să vină, deşi numărul persoanelor vaccinate a depăşit 2,4 milioane.

În Marea Britanie au fost deja vaccinate peste 2,4 milioane de persoane, mai multe ca în orice altă ţară europeană, dar atingerea obiectivului de a vaccina până la jumătatea lunii februarie 15 milioane de persoane din grupele de risc este o provocare majoră.

Pentru aceasta au fost deschise şapte noi mari centre de vaccinare în centre de conferinţe sau pe stadioane, în principal la Londra, Birmingham şi Manchester, în care zeci de mii de persoane vor putea fi vaccinate săptămânal.

În acest timp, responsabilii politici şi sanitari îndeamnă populaţia să rămână cât mai mult acasă şi să respecte măsurile de lockdown, premierul Johnson neexcluzând şi introducerea unor noi restricţii.

Până în prezent masca nu era obligatorie în parlament, dar capacitatea sălii de plen a fost redusă pentru a se respecta distanţa socială, iar numeroşi parlamentari au participat la dezbateri prin videoconferinţă.

Guvernul britanic se teme că oamenilor nu le mai pasă de actualele restricții.

Interdicția întâlnirii cu o persoană din afara gospodăriei dvs. și purtarea măștilor în birouri se numără printre regulile care ar putea fi revizuite pe măsură ce infecțiile continuă să crească.

Așadar, restricțiile vor fi modificate și vor fi comparabile cu cele impuse în primul lockdown din luna martie.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...