Guvernul britanic pregătește noi măsuri pentru perioada următoare. Boris Johnson va prezenta săptămâna viitoare un nou set de reguli.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să anunțe săptămâna viitoare un set de măsuri destinate să țină deschisă economia Marii Britanii în perioada următoare și să evite o eventuală nouă carantină generală.

Premierul Johnson ar fi ferm decis, conform surselor consultate de The Sun, să nu mai impună o altă perioadă de carantină generală și ar fi ordonat guvernului să facă tot ce este posibil ca alte restricții să fie evitate.

În discursul pe care îl pregătește, Boris Johnson ar urma să spună că „a venit momentul să conviețuim cu Covid pentru totdeauna”, dar și să anunțe că vrea o nouă prelungire a Coronavirus Act cu încă șase luni.

Coronavirus Act este legea care dă puteri sporite guvernului să impună măsuri excepționale în cazul agravării pandemiei.

Pentru ca ea să funcționeze în continuare, parlamentul trebuie să voteze înainte de sfârșitul lui septembrie pentru prelungirea sa.

Cotidianul britanic The Times a anunțat că guvernul va aproba săptămâna viitoare a treia doză cel puțin pentru vârstnici, ca urmare a unor studii care au arătat că a treia doză administrată după câteva luni adulților deja cu două doze furnizează „o creștere de câteva ori” a anticorpilor necesari pentru ca organismul să lupte contra Covid.

De asemenea, Guvernul britanic va renunța la sistemul tip semafor aplicat la frontiere și se va concentra în schimb asupra faptului dacă cei care călătoresc sunt sau nu imunizați.

Clasificarea țărilor urmează să se incheie, deși se așteaptă ca lista roșie să rămână pentru destinațiile cu risc ridicat pentru pentru care sunt necesare 11 zile de carantină la hotel.

Regulile pentru turiștii complet imunizați ar rămâne, probabil aceleași, ei fiind scutiți de carantină din oricare dintre state ar veni.

Premierul Johnson ar fi ferm decis să nu mai impună o altă perioadă de carantină generală și ar fi ordonat guvernului să facă tot ce este posibil ca alte restricții să fie evitate.

În prezent, aceștia trebuie să facă două teste: unul cu 72 de ore înainte de a călători înapoi în Marea Britanie și al doilea în termen de două zile de la sosirea în țară. Acesta din urmă trebuie să fie PCR.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...