Guvernul britanic pregătește noi măsuri pentru perioada următoare. Boris Johnson va prezenta săptămâna viitoare un nou set de reguli.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să anunțe săptămâna viitoare un set de măsuri destinate să țină deschisă economia Marii Britanii în perioada următoare și să evite o eventuală nouă carantină generală.

Premierul Johnson ar fi ferm decis, conform surselor consultate de The Sun, să nu mai impună o altă perioadă de carantină generală și ar fi ordonat guvernului să facă tot ce este posibil ca alte restricții să fie evitate.

În discursul pe care îl pregătește, Boris Johnson ar urma să spună că „a venit momentul să conviețuim cu Covid pentru totdeauna”, dar și să anunțe că vrea o nouă prelungire a Coronavirus Act cu încă șase luni.

Coronavirus Act este legea care dă puteri sporite guvernului să impună măsuri excepționale în cazul agravării pandemiei.

Pentru ca ea să funcționeze în continuare, parlamentul trebuie să voteze înainte de sfârșitul lui septembrie pentru prelungirea sa.

Cotidianul britanic The Times a anunțat că guvernul va aproba săptămâna viitoare a treia doză cel puțin pentru vârstnici, ca urmare a unor studii care au arătat că a treia doză administrată după câteva luni adulților deja cu două doze furnizează „o creștere de câteva ori” a anticorpilor necesari pentru ca organismul să lupte contra Covid.

De asemenea, Guvernul britanic va renunța la sistemul tip semafor aplicat la frontiere și se va concentra în schimb asupra faptului dacă cei care călătoresc sunt sau nu imunizați.

Clasificarea țărilor urmează să se incheie, deși se așteaptă ca lista roșie să rămână pentru destinațiile cu risc ridicat pentru pentru care sunt necesare 11 zile de carantină la hotel.

Regulile pentru turiștii complet imunizați ar rămâne, probabil aceleași, ei fiind scutiți de carantină din oricare dintre state ar veni.

Premierul Johnson ar fi ferm decis să nu mai impună o altă perioadă de carantină generală și ar fi ordonat guvernului să facă tot ce este posibil ca alte restricții să fie evitate.

În prezent, aceștia trebuie să facă două teste: unul cu 72 de ore înainte de a călători înapoi în Marea Britanie și al doilea în termen de două zile de la sosirea în țară. Acesta din urmă trebuie să fie PCR.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...