Începând de luni, românii care intră în Marea Britanie riscă o amendă de 500 de lire dacă nu prezintă un test COVID negativ

Toți cetățenii care doresc să ajungă în Marea Britanie din destinații internaționale vor trebui să se testeze negativ pentru Coronavirus înainte de a putea intra în țară.

Conform planurilor stabilite de Secretarul de Transport Grant Shapps, începând de luni, 11 ianuarie, pasagerii care sosesc în Anglia cu barca, trenul sau avionul – inclusiv cetățenii britanici – vor trebui să facă un test cu până la 72 de ore înainte de a părăsi țara de plecare.

Măsuri similare au fost anunțate de guvernul scoțian, în timp ce se spune că oficialii lucrează îndeaproape cu administrațiile descentralizate din Țara Galilor și Irlanda de Nord la adoptarea lor acolo.

Autoritățile britanice anunță că măsura a fost concepută pentru a preveni răspândirea noilor variante ale bolii care au apărut în țări precum Africa de Sud și Danemarca.

Nerespectarea măsurii va duce automat la o amendă imediată de 500 de lire sterline. Va exista un număr limitat de excepții, printre care: transportatorii, copii sub 11 ani, membrii echipajelor, cei care sosesc din zona de călătorie comună cu Irlanda și cei care călătoresc din țări fără infrastructura disponibilă pentru a efectua teste.

Focarul de coronavirus este în creștere în Marea Britanie, în ciuda măsurilor luate de guvern și a campaniei de vaccinare demarate în ultimele săptămâni.

Cu toate acestea, specialiștii britanici mai susțin că al treilea lockdown din Anglia va trimite numărul zilnic de infecții într-o spirală descendentă, deoarece limitează interacțiunea socială.

Numărul pacienților din spitalele britanice este de peste 30.000, mai mare ca niciodată.

Marea Britanie se află acum în cea mai dură și mai lungă perioadă de carantină națională de primăvara trecută și s-ar putea să nu iasă din ea până când nu vor fi vaccinate cele mai vulnerabile grupuri.

Între timp, primarul londonez Sadiq Khan a declarat stare de urgență pe teritoriul Londrei și solicită purtarea măștilor în toate locurile publice, avertizând totodată că răspândirea virusului este „scăpată de sub control”.

În prezent, numărul de cazuri în Londra depășește 1.000 la 100.000 de oameni, cu o creștere de 27% a pacienților spitalizați între 30 decembrie și 6 ianuarie.

Specialiștii medicali atrag atenția că noua variantă a coronavirusului este prezentă acum la 61% dintre cazurile de infectare, iar 70.000 de persoane se infectează în fiecare zi.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...