Începând de luni se schimbă condițiile de călătorie din România spre Anglia. Carantina și autoizolarea pot fi evitate.

Începând de luni, 17 mai 2021, autoritățile britanice vor introduce un sistem de reguli de testare și carantină la sosire, diferențiate în funcție de gradul de răspândire a Covid-19 din țara din care provine călătorul.

Începând de luni, 17 mai 2021, autoritățile britanice vor introduce un sistem de reguli de testare și carantină la sosire.

Astfel, în funcție de rata de infectare, țările vor fi plasate pe una din cele 3 liste: roșie, portocalie și verde. Clasificarea va fi reevaluată permanent.

Doar 12 țări au fost plasate pe lista verde atunci când a fost publicată de Grant Shapps vinerea trecută. Ziarul raportează că este puțin probabil ca Spania, Grecia, Italia și Franța să apară la următoarea actualizare.

O a treia listă actualizată este probabil să fie dezvăluită la timp pentru o revizuire a politicii guvernamentale de călătorie externă pe 28 iunie.

În prezent, călătoriile neesențiale în străinătate sunt interzise legal, dar aceasta urmează să fie anulată începând cu 17 mai.

Conform clasificării anunțate de guvernul britanic, România (asemeni majorității statelor UE) a fost plasată pe lista Portocalie (Amber), categorie pentru care se mențin actualele reguli.

Astfel, în continuare după 17 mai 2021, toate persoanele care se deplasează din România în Anglia au obligația să completeze, cu maxim 48 ore înainte de sosire, Formularul de localizare (Passenger Locator Form).

Să prezinte Certificat Test Covid negativ (sunt exceptați minorii de până la 11 ani). Se acceptă test PCR negativ (cu maxim 72 de ore înainte de călătorie) sau test antigen negativ. Testul trebuie tradus în engleză.

Să rezerve și să achite costul a încă 2 teste Covid pe care trebuie să le efectueze în perioada de carantină, zilele 2 și 8.

Începând de luni, 17 mai 2021, autoritățile britanice vor introduce un sistem de reguli de testare și carantină la sosire.

Să efectueze o perioadă de 10 zile de carantină la o adresă declarată înainte de sosire.

Nu sunt exceptate de la condițiile prezentate mai sus, persoanele: vaccinate, inclusiv cu a doua doză; cele care au avut Covid în ultimele 3 luni sau cei care călătoresc pentru perioadă scurtă de 2-3 zile.

În Marea Britanie se poate călători cu pașaportul sau cartea de identitate. Cei ce călătoresc cu scopul de a munci în Marea Britanie, au nevoie de viză sau rezidență (settled sau pre-settled).

Pentru călătoriile în scop turistic, cu ședere sub 6 luni, nu e nevoie de viză (nu aveți drept de muncă).

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...