Începând de luni se schimbă condițiile de călătorie din România spre Anglia. Carantina și autoizolarea pot fi evitate.

Începând de luni, 17 mai 2021, autoritățile britanice vor introduce un sistem de reguli de testare și carantină la sosire, diferențiate în funcție de gradul de răspândire a Covid-19 din țara din care provine călătorul.

Începând de luni, 17 mai 2021, autoritățile britanice vor introduce un sistem de reguli de testare și carantină la sosire.

Astfel, în funcție de rata de infectare, țările vor fi plasate pe una din cele 3 liste: roșie, portocalie și verde. Clasificarea va fi reevaluată permanent.

Doar 12 țări au fost plasate pe lista verde atunci când a fost publicată de Grant Shapps vinerea trecută. Ziarul raportează că este puțin probabil ca Spania, Grecia, Italia și Franța să apară la următoarea actualizare.

O a treia listă actualizată este probabil să fie dezvăluită la timp pentru o revizuire a politicii guvernamentale de călătorie externă pe 28 iunie.

În prezent, călătoriile neesențiale în străinătate sunt interzise legal, dar aceasta urmează să fie anulată începând cu 17 mai.

Conform clasificării anunțate de guvernul britanic, România (asemeni majorității statelor UE) a fost plasată pe lista Portocalie (Amber), categorie pentru care se mențin actualele reguli.

Astfel, în continuare după 17 mai 2021, toate persoanele care se deplasează din România în Anglia au obligația să completeze, cu maxim 48 ore înainte de sosire, Formularul de localizare (Passenger Locator Form).

Să prezinte Certificat Test Covid negativ (sunt exceptați minorii de până la 11 ani). Se acceptă test PCR negativ (cu maxim 72 de ore înainte de călătorie) sau test antigen negativ. Testul trebuie tradus în engleză.

Să rezerve și să achite costul a încă 2 teste Covid pe care trebuie să le efectueze în perioada de carantină, zilele 2 și 8.

Începând de luni, 17 mai 2021, autoritățile britanice vor introduce un sistem de reguli de testare și carantină la sosire.

Să efectueze o perioadă de 10 zile de carantină la o adresă declarată înainte de sosire.

Nu sunt exceptate de la condițiile prezentate mai sus, persoanele: vaccinate, inclusiv cu a doua doză; cele care au avut Covid în ultimele 3 luni sau cei care călătoresc pentru perioadă scurtă de 2-3 zile.

În Marea Britanie se poate călători cu pașaportul sau cartea de identitate. Cei ce călătoresc cu scopul de a munci în Marea Britanie, au nevoie de viză sau rezidență (settled sau pre-settled).

Pentru călătoriile în scop turistic, cu ședere sub 6 luni, nu e nevoie de viză (nu aveți drept de muncă).

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...