Mai mulți cetățeni români care au vrut să intre în Anglia fără viză de lucru, reținuți în centre de imigranți.

Mai mulți cetățeni UE sunt reținuți în centre de îndepărtare a imigranților dacă încearcă să intre în Regatul Unit pentru a munci fără vize sau statut de ședere, mișcare care tensionează și mai mult relațiile post-Brexit dintre Marea Britanie și UE.

Mai mulți români care vor să muncească în UK fără viză de lucru au fost reținuți în centre de imigranți.

Diplomații UE și-au exprimat îngrijorarea cu privire la transferul cetățenilor din blocul comunitar în centrele de îndepărtare a imigranților, unde sunt reținuți până la șapte zile, în unele cazuri, înainte de a fi reîntorși în țările lor de origine.

Acest lucru reflectă tratamentul cu care s-au confruntat de mult timp cetățenii din țările terțe aflați în aceeași situație.

De la începutul anului, cel puțin 30 de cetățeni UE, printre care români, germani, greci, italieni și spanioli, s-au confruntat cu o astfel de situație.

Ministerul de Interne nu a publicat încă date oficiale privind numărul cetățenilor UE reținuți în aceste centre de la începutul anului, dar Politico a aflat de 30 de cazuri, printre care cetățeni germani, greci, italieni, români și spanioli.

Ambasadele europene din Londra oferă consiliere juridică și intervin pentru a încerca să scurteze perioada de detenție, deși nu toți cetățenii UE caută sprijin consular.

Mai mulți români care vor să muncească în Marea Britanie fără viză de lucru au fost reținuți în centre de imigranți.

Durata detențiilor este explicată parțial de restricțiile de călătorie impuse din cauza pandemiei de Covid, ceea ce înseamnă că există mai puține zboruri disponibile pentru întoarcerea cetățenilor UE, iar Ministerul de Interne trebuie să îi supună pe aceștia și la testarea COVID-19 înainte de întoarcerea lor.

După Brexit, cetățenii UE sunt împiedicați să intre în Marea Britanie în scopuri de muncă fără viză de muncă sau statut de ședere, care garantează drepturile de ședere ale celor care locuiau în Marea Britanie înainte ca această țară să părăsească UE.

Cetățenii UE pot intra în Marea Britanie fără viză pentru turism și pot sta până la 90 de zile. Cu toate acestea, Poliția de Frontieră a Regatului Unit are dreptul să respingă intrarea cetățenilor UE dacă oficialii au motive întemeiate să suspecteze că intenționează să lucreze în țară, dar nu au documentația necesară.

Preluarea controlului privind imigrația a fost una dintre marile promisiuni ale lui Boris Johnson privind Brexit.

UE a prevăzut un mare capitol de mobilitate în Acordul de comerț și cooperare semnat cu Marea Britanie în ajunul Crăciunului, însă dispozițiile privind mobilitatea au fost diminuate în mod substanțial la cererea Regatului Unit.

Prin urmare, nenumărate puncte care vizau mobilitatea nu au intrat în sfera de aplicare a acordului.

Acest lucru împiedică Comisia Europeană să sesizeze aceste cazuri la comitetele care supraveghează relația post-Brexit a UE cu Regatul Unit.

Până în prezent, diplomații din țările UE se ocupă de cazuri care implică cetățenii lor în mod bilateral și poartă discuții cu Oficiul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...