Mai mulți cetățeni români care au vrut să intre în Anglia fără viză de lucru, reținuți în centre de imigranți.

Mai mulți cetățeni UE sunt reținuți în centre de îndepărtare a imigranților dacă încearcă să intre în Regatul Unit pentru a munci fără vize sau statut de ședere, mișcare care tensionează și mai mult relațiile post-Brexit dintre Marea Britanie și UE.

Mai mulți români care vor să muncească în UK fără viză de lucru au fost reținuți în centre de imigranți.

Diplomații UE și-au exprimat îngrijorarea cu privire la transferul cetățenilor din blocul comunitar în centrele de îndepărtare a imigranților, unde sunt reținuți până la șapte zile, în unele cazuri, înainte de a fi reîntorși în țările lor de origine.

Acest lucru reflectă tratamentul cu care s-au confruntat de mult timp cetățenii din țările terțe aflați în aceeași situație.

De la începutul anului, cel puțin 30 de cetățeni UE, printre care români, germani, greci, italieni și spanioli, s-au confruntat cu o astfel de situație.

Ministerul de Interne nu a publicat încă date oficiale privind numărul cetățenilor UE reținuți în aceste centre de la începutul anului, dar Politico a aflat de 30 de cazuri, printre care cetățeni germani, greci, italieni, români și spanioli.

Ambasadele europene din Londra oferă consiliere juridică și intervin pentru a încerca să scurteze perioada de detenție, deși nu toți cetățenii UE caută sprijin consular.

Mai mulți români care vor să muncească în Marea Britanie fără viză de lucru au fost reținuți în centre de imigranți.

Durata detențiilor este explicată parțial de restricțiile de călătorie impuse din cauza pandemiei de Covid, ceea ce înseamnă că există mai puține zboruri disponibile pentru întoarcerea cetățenilor UE, iar Ministerul de Interne trebuie să îi supună pe aceștia și la testarea COVID-19 înainte de întoarcerea lor.

După Brexit, cetățenii UE sunt împiedicați să intre în Marea Britanie în scopuri de muncă fără viză de muncă sau statut de ședere, care garantează drepturile de ședere ale celor care locuiau în Marea Britanie înainte ca această țară să părăsească UE.

Cetățenii UE pot intra în Marea Britanie fără viză pentru turism și pot sta până la 90 de zile. Cu toate acestea, Poliția de Frontieră a Regatului Unit are dreptul să respingă intrarea cetățenilor UE dacă oficialii au motive întemeiate să suspecteze că intenționează să lucreze în țară, dar nu au documentația necesară.

Preluarea controlului privind imigrația a fost una dintre marile promisiuni ale lui Boris Johnson privind Brexit.

UE a prevăzut un mare capitol de mobilitate în Acordul de comerț și cooperare semnat cu Marea Britanie în ajunul Crăciunului, însă dispozițiile privind mobilitatea au fost diminuate în mod substanțial la cererea Regatului Unit.

Prin urmare, nenumărate puncte care vizau mobilitatea nu au intrat în sfera de aplicare a acordului.

Acest lucru împiedică Comisia Europeană să sesizeze aceste cazuri la comitetele care supraveghează relația post-Brexit a UE cu Regatul Unit.

Până în prezent, diplomații din țările UE se ocupă de cazuri care implică cetățenii lor în mod bilateral și poartă discuții cu Oficiul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...