Marea Britanie a închis granițele românilor care nu vorbesc engleza fluent și românilor necalificați care lucrează în construcții pe șantierele din Regat.

Guvernul Regatului Unit a închis practic graniţele ţării pentru muncitorii necalificaţi romani şi pentru cei care nu vorbesc limba engleză, ca parte a eforturilor postBrexit de a reduce numărul de migranţi, relatează The Guardian.

Marea Britanie a închis granițele românilor care nu vorbesc engleza fluent și românilor necalificați care lucrează în construcții pe șantierele din Regat.

Guvernul de la Londra si noul său plan pe puncte, asemănător celui din Australia, este deja pus in aplicare. Prin acest plan, guvernul britanic spune că va prelua controlul asupra graniţelor ţării „pentru prima oară în ultimele decenii” şi că va elimina „distorsiunile” provocate de libertatea de mişcare din Uniunea Europeană.

Punctele de pe grila de scoring sunt esenţiale românilor care iși doresc să lucreze în continuare în Anglia, acest lucru înseamnă că dacă ele nu sunt îndeplinite, migrantul va fi respins indiferent de punctajul pe care l-a obţinut.

Marea Britanie a închis granițele românilor care nu vorbesc engleza fluent și românilor necalificați care lucrează în construcții pe șantierele din Regat.

Companiile au acuzat imediat guvernul că a început un asalt împotriva economiei şi au avertizat asupra consecinţelor „dezastruoase”, în ceea ce priveşte pierderea de locuri de muncă şi închiderea fabricilor pe care aceste măsuri le vor avea. Partidele de opoziţie, Laburist şi Liberal-Democrat, au condamnat, de asemenea, planul Guvernului Johnson.

Miniştrii sunt de părere, însă, că Brexitul cerut de electorat la referendumul din 2016 trebuie livrat şi că a venit vremea ca firmele să renunţe la forţa de muncă ieftină din străinătate. Sistemul se bazează o grilă de punctaj pe care potenţialul imigrant trebuie să o atingă pentru a ajunge în Regat. El ar trebui să obţină 70 de puncte pe această grilă pentru a fi primit în ţară.

Marea Britanie a închis granițele românilor care nu vorbesc engleza fluent și românilor necalificați care lucrează în construcții pe șantierele din Regat.

Un document de 10 pagini a fost emis de guvernul britanic, în care se prezintă, sintetic, cum va funcţiona noul sistem de imigraţie:

  • Graniţele Regatului Unit se vor închide pentru muncitorii necalificaţi şi pentru toţi cei care nu vorbesc limba engleză.
  • Oricine vrea să lucreze în Regat, trebuie să aibă o ofertă de muncă cu un prag salarial de 25.600 de lire sterline, însă el va fi coborât la 20.480 acolo unde există deficit de forţă de muncă.
  • Accesul va fi blocat celor care lucrează pe cont propriu, precum instalatorii polonezi sau muncitorii în construcţii români.
  • La controlul de la vamă nu vor mai fi acceptate cărţi de identitate din ţări precum Italia sau Franţa.
  • Dreptul artiștilor, al muzicienilor, sportivilor sau altor categorii din lumea divertismentului de a veni să participe la audiții sau spectacole se va menţine. Sursa: Digi24.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...