Marea Britanie amână obligativitatea prezentării unui test negativ pentru a intra în țară

Marea Britanie a luat decizia de a amâna obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru persoanele care sosesc pe teritoriul britanic.

Această cerință trebuia să intre în vigoare mâine, 15 ianuarie, însă va fi acum obligatorie de luni, 18 ianuarie, scrie Sky News care citează un mesaj al Ministrului Transporturilor, Grant Schapps.

Astfel, începând de luni, cei care sosesc în Marea Britanie vor trebui să demonstreze că au rezultate negative pentru coronavirus.

Schema trebuia inițial să înceapă vineri, 15 ianuarie, la ora 04:00. Conform noilor reguli, pasagerii care sosesc în Anglia cu avionul, pe mare sau cu trenul vor trebui să prezinte un test coronavirus făcut în ultimele 72 de ore.

Cei care nu se conformează vor primi o amendă de 500 de lire sterline. Regulamentul se aplică și cetățenilor britanici care revin în țară.

Sunt scutiți de această măsură transportatorii, copiii cu vârsta sub 11 ani și cei care călătoresc sau asistă pe cineva care are nevoie de îngrijiri medicale urgente.

Cei care prezintă un test negativ nu sunt însă scutiți să intre în izolare pentru 10 zile, conform normelor Guvernului de la Londra.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a avertizat că „este imposibil de spus” când se va ieși din lockdown, iar premierul Boris Johnson urmează să ia o decizie cu privire la noi restricții, cerute de primarul Londrei, Sadiq Khan și de oamenii de știință ai guvernului.

Guvernul britanic se află în fața unei decizii care va prevede noi restricții pentru Anglia, avându-se în vedere opțiuni precum închiderea mai multor locuri de muncă și a creșelor, dar și interzicerea exercițiilor fizice alături de alte persoane.

Experții în domeniul sanitar au avertizat că NHS va fi în continuare sub o presiune enormă, în luna martie, din cauza decalajului dintre infectări și bolnavii, cu până la 250.000 de persoane pe zi despre care se presupune că vor contracta virusul.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...