Marea Britanie anunță măriri de salarii după majorarea prețurilor la alimente, utilități și creșterea taxelor.

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că oamenii din Regatul Unit nu ar trebui să se îngrijoreze referitor la creșterea prețurilor din UK, atât în ceea ce privește taxele, facturile la utilități, cât și creșterea prețurilor alimentelor.

Boris Johnson a promis creșterea tuturor salariilor ale angajaților din Marea Britanie, pentru ca familiile să poată facă față prețurilor majorate în aproape toate industriile.

Premierul britanic Boris Johnson a promis creșterea tuturor salariilor ale angajaților din Marea Britanie.

Britanicii nu trebuie să se îngrijoreze că nu va avea ce pune pe masă în această iarnă, pe fondul creșterii prețurilor la energie și a reducerii beneficiilor sociale.

Premierul Johnson a declarat pentru BBC News: „Nu cred că oamenilor le va lipsi mâncarea deoarece salariile cresc de fapt”.

Cu toate acestea, anunțul lui Boris Johnson este în contradicție cu ceea ce a spus ministrul Afacerilor, Kwasi Kwarteng, a avertizat că unele gospodării se vor confrunta cu o „iarnă foarte grea”.

Facturile la energie și prețurile alimentelor cresc din cauza creșterii prețurilor globale la gaz, iar multe familii se confruntă cu o reducere a beneficiilor cu 20 de lire sterline pe săptămână.

Johnson a declarat că o creștere a prețurilor la energie este o problemă „pe termen scurt”, cauzată de „revenirea la viață a economiei globale” după criza sanitară globală.

„Discutăm cu companiile energetice – facem tot ce putem pentru a menține prețurile scăzute, pentru a ne asigura că rafturile supermarketurilor nu vor fi goale”, a spus el.

Familiile din Anglia, Scoția și Țara Galilor vor avea facturile de energie mai mari în medie cu 139 de lire sterline pe an, din octombrie. Lucrătorii se confruntă, de asemenea, cu o creștere a asigurărilor naționale (NINo), începând cu luna aprilie.

În interviul de la BBC, Johnson a insistat că mărirea prețului la gaz este o problemă „intermediară”, iar piețele globale de energie se vor „rectifica”. Johnson a arătat că Marea Britanie a avut dreptate să treacă la energie regenerabilă.

Guvernul speră să limiteze creșterea facturilor la energie prin menținerea unui plafon de preț și intenționează, de asemenea, să ajute firmele mai mari să preia clienții de la furnizorii mici, care au falimentat.

În mod separat, guvernul a anunțat că a luat măsuri pentru a preveni lipsurile din supermarketurilor printr-un acord de reluare a producției la CF Industries, cel mai mare producător de dioxid de carbon din Marea Britanie.

Guvernul britanic dă asigurări pentru o iarnă liniștită, cu un Crăciun fără restricții în Marea Britanie.

Ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid, a dat asigurări că în Marea Britanie, Crăciunul va fi liniștit, fără restricții. Ministrul Javid a respins apelurile unor...

Până unde au ajuns britanicii: Legume din carton pe rafturile goale pentru a da impresia că sunt bine aprovizionați.

Din cauza crizei de şoferi de camion, precum şi de lucrători agricoli, stocurile de fructe şi legume s-au redus simţitor în Marea Britanie. Mai multe...

Noile măsuri și restricții pe care le ia Marea Britanie în următoarele 6 săptămâni.

Cele mai eficiente moduri de a combate creșterea cazurilor noi se referă la revenirea rapidă la munca la domiciliu, acolo unde este posibil, și...

Marea Britanie nu mai vrea muncitori români ieftini. Boris Johnson îi preferă pe britanici la muncă.

Boris Johnson a cerut companiilor britanice să depună eforturi pentru a atrage forţă de muncă de pe plan naţional în loc să depindă de...

Guvernul britanic a publicat noile reguli pentru ajutorul social UNIVERSAL CREDIT. Când vor fi distribuiți banii.

Mii de solicitări de Universal Credit au fost investigate pentru fraudă în cursul acestui an, după ce Ministerul Muncii din Marea Britanie (Department for...

Românii din Marea Britanie se bucură de un nou ajutor financiar GRANT din partea guvernului britanic.

The Household Support Grants, după cum este numit programul, va fi pus în aplicare de către autoritățile locale, începând din octombrie, și își propune...

Oficial britanic, mesaj către românii care nu au primit statut de rezident: Pregătiţi-vă să fiţi daţi afară din ţară.

Cetăţenii UE, implicit și românii, cărora li s-a refuzat dreptul de a rămâne în Marea Britanie ar trebui să părăsească ţara de bunăvoie. Dacă...

Român dat jos din avionul spre Londra pentru că a refuzat să poarte mască.

Un pasager care se afla într-un avion care pleca de la Cluj spre Londra a fost debarcat de polițiști pentru că a refuzat să...