Marea Britanie. Carantină, autoizolare și teste negative. Ce trebuie să știi despre călătoriile din Anglia în România

Guvernul Marii Britanii a publicat „Răspunsul anti COVID-19 – primăvara anului 2021”, care prezintă planul de ieșire din carantină pentru Anglia. Acest plan explică modul în care restricțiile incluse în acest ghid vor fi ridicate în timp.

Unele dintre regulile cu privire la ceea ce puteți și ce nu puteți face se vor schimba începând cu data 12 aprilie.

 • retailul neesențial va putea fi redeschis.
 • spațiile de îngrijire personală precum coaforii și saloanele de unghii vor putea fi redeschise.
 • clădirile publice precum bibliotecile și centrele comunitare vor putea fi redeschise.
 • locurile de ospitalitate în aer liber vor putea fi redeschise, doar cu serviciu la masă.
 • majoritatea atracțiilor în aer liber, inclusiv grădinile zoologice, parcurile tematice și spectacolele auto (cum ar fi cinematografele și concertele) vor putea fi redeschise.
 • unele evenimente mai mici în aer liber, cum ar fi târgurile literare vor putea avea loc.
 • facilitățile sportive și de agrement în interior vor putea fi redeschise pentru exerciții individuale sau exerciții fizice cu gospodăria sau bula de sprijin.
 • toate serviciile de îngrijire a copiilor și alte activități supravegheate vor fi permise în interior (precum și în aer liber) pentru toți copiii.
 • grupurile de părinți și copii se pot întâlni în interior (precum și în aer liber) pentru până la 15 persoane (copiii sub 5 ani nu vor fi incluși în acest număr).
 • nunțile, ceremoniile de parteneriat civil și alte evenimente comemorative vor putea avea loc pentru până la 15 persoane (oricine lucrează nu este inclus în această limită), inclusiv locurile interioare care sunt permise să se deschidă sau unde se aplică o scutire. Recepțiile de nuntă pot avea loc și pentru până la 15 persoane, dar trebuie să aibă loc în aer liber, fără a include grădinile private.
 • spațiile de izolare independente vor putea fi deschise în Anglia.
 • ar trebui să continuați să reduceți călătoriile acolo unde este posibil.
 • rezidenții din casele de îngrijire vor putea numi două persoane pentru vizite regulate în interior (în urma unui test rapid de flux lateral).

Începând cu 8 martie, unele dintre regulile cu privire la ceea ce puteți și ce nu puteți face au fost schimbate:

 • vi se va permite să petreceți timp în spații publice în aer liber pentru recreere pe cont propriu, cu o altă persoană sau cu gospodăria sau balonul de sprijin. Aceasta înseamnă că vă puteți întâlni la o băutură sau la un picnic. Trebuie să păstrați în continuare distanța socială față de cei din afara gospodăriei dvs. Acest lucru se adaugă exercițiilor în aer liber, care sunt deja permise.
 • elevii și studenții din toate școlile și formele de educație continuă vor putea reveni la educația față în față.
 • facilitățile pentru îngrijirea copiilor se pot redeschide, iar activitățile copiilor se pot reporni pentru toți copiii acolo unde este necesar pentru a permite părinților să lucreze, să își continue educația, să solicite îngrijiri medicale sau să participe la un grup de sprijin. Copiii vulnerabili pot apela la serviciile de îngrijire a copiilor și la alte activități pentru copii în toate circumstanțele.
 • studenții la cursuri practice de învățământ superior la universitățile engleze care nu s-au întors deja și nu ar putea să-și finalizeze cursurile dacă nu s-ar întoarce pentru a participa la predarea practică, cu acces la facilități de specialitate sau la evaluări complete vor putea reveni.
 • vor exista în continuare restricții privind călătoriile internaționale. Vacanțele nu vor fi un motiv permis pentru călătorie.
 • cei care doresc să părăsească Marea Britanie trebuie să completeze un formular de declarație de călătorie înaintea plecării.
 • regulile privind vizitarea caselor de îngrijire se vor schimba pentru a permite vizite regulate în interior pentru un singur vizitator pentru fiecare persoană.

Premierul britanic Boris Johnson nu se abate de la planul său de deblocare a economiei din Marea Britanie, chiar și în condițiile în care țara ar putea intra în al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Ieșirea treptată din lockdown a început prin înapoierea copiilor înapoi la școală, pe 8 martie, și reinstaurarea regulii celor șase, pe 29 martie.

Pe 5 aprilie, premierul a prezentat următorii pași ai națiunii britanice spre libertate. El a spus că succesul vaccinului este a pus sub control boala și Marea Britanie este pe drumul de recuperare din pandemie.

Pașapoartele pentru vaccinuri trebuie introduse în câteva luni, pentru a restabili prezența la meciurile de fotbal, sărbători și petreceri.

Guvernul este pe cale să introducă certificatele Covid la timp pentru sfârșitul lockdown, pe 21 iunie.

Conform planului, proprietarii pot fi obligați să ceară dovezi de vaccinare de la clienți, dacă doresc să renunțe la regulile de distanțare socială.

De asemenea, se speră că vor fi anulate și restricțiile pentru nunți, cu o decizie care urmează să fie luată mai aproape de data finală, pe baza numărului de decese și a succesului vaccinării.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...