Marea Britanie. Carantină, autoizolare și teste negative. Ce trebuie să știi despre călătoriile din Anglia în România

Guvernul Marii Britanii a publicat „Răspunsul anti COVID-19 – primăvara anului 2021”, care prezintă planul de ieșire din carantină pentru Anglia. Acest plan explică modul în care restricțiile incluse în acest ghid vor fi ridicate în timp.

Unele dintre regulile cu privire la ceea ce puteți și ce nu puteți face se vor schimba începând cu data 12 aprilie.

 • retailul neesențial va putea fi redeschis.
 • spațiile de îngrijire personală precum coaforii și saloanele de unghii vor putea fi redeschise.
 • clădirile publice precum bibliotecile și centrele comunitare vor putea fi redeschise.
 • locurile de ospitalitate în aer liber vor putea fi redeschise, doar cu serviciu la masă.
 • majoritatea atracțiilor în aer liber, inclusiv grădinile zoologice, parcurile tematice și spectacolele auto (cum ar fi cinematografele și concertele) vor putea fi redeschise.
 • unele evenimente mai mici în aer liber, cum ar fi târgurile literare vor putea avea loc.
 • facilitățile sportive și de agrement în interior vor putea fi redeschise pentru exerciții individuale sau exerciții fizice cu gospodăria sau bula de sprijin.
 • toate serviciile de îngrijire a copiilor și alte activități supravegheate vor fi permise în interior (precum și în aer liber) pentru toți copiii.
 • grupurile de părinți și copii se pot întâlni în interior (precum și în aer liber) pentru până la 15 persoane (copiii sub 5 ani nu vor fi incluși în acest număr).
 • nunțile, ceremoniile de parteneriat civil și alte evenimente comemorative vor putea avea loc pentru până la 15 persoane (oricine lucrează nu este inclus în această limită), inclusiv locurile interioare care sunt permise să se deschidă sau unde se aplică o scutire. Recepțiile de nuntă pot avea loc și pentru până la 15 persoane, dar trebuie să aibă loc în aer liber, fără a include grădinile private.
 • spațiile de izolare independente vor putea fi deschise în Anglia.
 • ar trebui să continuați să reduceți călătoriile acolo unde este posibil.
 • rezidenții din casele de îngrijire vor putea numi două persoane pentru vizite regulate în interior (în urma unui test rapid de flux lateral).

Începând cu 8 martie, unele dintre regulile cu privire la ceea ce puteți și ce nu puteți face au fost schimbate:

 • vi se va permite să petreceți timp în spații publice în aer liber pentru recreere pe cont propriu, cu o altă persoană sau cu gospodăria sau balonul de sprijin. Aceasta înseamnă că vă puteți întâlni la o băutură sau la un picnic. Trebuie să păstrați în continuare distanța socială față de cei din afara gospodăriei dvs. Acest lucru se adaugă exercițiilor în aer liber, care sunt deja permise.
 • elevii și studenții din toate școlile și formele de educație continuă vor putea reveni la educația față în față.
 • facilitățile pentru îngrijirea copiilor se pot redeschide, iar activitățile copiilor se pot reporni pentru toți copiii acolo unde este necesar pentru a permite părinților să lucreze, să își continue educația, să solicite îngrijiri medicale sau să participe la un grup de sprijin. Copiii vulnerabili pot apela la serviciile de îngrijire a copiilor și la alte activități pentru copii în toate circumstanțele.
 • studenții la cursuri practice de învățământ superior la universitățile engleze care nu s-au întors deja și nu ar putea să-și finalizeze cursurile dacă nu s-ar întoarce pentru a participa la predarea practică, cu acces la facilități de specialitate sau la evaluări complete vor putea reveni.
 • vor exista în continuare restricții privind călătoriile internaționale. Vacanțele nu vor fi un motiv permis pentru călătorie.
 • cei care doresc să părăsească Marea Britanie trebuie să completeze un formular de declarație de călătorie înaintea plecării.
 • regulile privind vizitarea caselor de îngrijire se vor schimba pentru a permite vizite regulate în interior pentru un singur vizitator pentru fiecare persoană.

Premierul britanic Boris Johnson nu se abate de la planul său de deblocare a economiei din Marea Britanie, chiar și în condițiile în care țara ar putea intra în al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Ieșirea treptată din lockdown a început prin înapoierea copiilor înapoi la școală, pe 8 martie, și reinstaurarea regulii celor șase, pe 29 martie.

Pe 5 aprilie, premierul a prezentat următorii pași ai națiunii britanice spre libertate. El a spus că succesul vaccinului este a pus sub control boala și Marea Britanie este pe drumul de recuperare din pandemie.

Pașapoartele pentru vaccinuri trebuie introduse în câteva luni, pentru a restabili prezența la meciurile de fotbal, sărbători și petreceri.

Guvernul este pe cale să introducă certificatele Covid la timp pentru sfârșitul lockdown, pe 21 iunie.

Conform planului, proprietarii pot fi obligați să ceară dovezi de vaccinare de la clienți, dacă doresc să renunțe la regulile de distanțare socială.

De asemenea, se speră că vor fi anulate și restricțiile pentru nunți, cu o decizie care urmează să fie luată mai aproape de data finală, pe baza numărului de decese și a succesului vaccinării.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...