Marea Britanie condiționează acordarea de ajutoare financiare.

Solicitanții de ajutoare financiare în Marea Britanie trebuie să încarce noile probe în contul online prin care fac cererea de ajutor social, în caz contrar fiind avertizați că nu vor mai putea primi banii.

Pentru a preveni fraudele legate de încasarea ajutoarelor sociale, guvernul de la Londra a introdus noi reguli prin care solicitanții de Universal Credit trebuie să facă dovada că nu au intenția să înșele statul.

Mii de solicitări de Universal Credit au fost investigate pentru fraudă în cursul acestui an, după ce Ministerul Muncii din Marea Britanie (Department for Work and Pensions) a anunțat că plățile făcute în plus unor solicitanți neeligibili s-au dublat, ajungând la 8,4 miliarde de lire.

Conform noilor reguli, autoritățile britanice cer acum solicitanților de UC să-și facă o poză în fața locuinței și apoi lângă plăcuța cu numele străzii și numărul imobilului, „cu mâna dreaptă ținută pe plăcuță”, ca să arate unde stau, dar și să facă o poză cu ediția unui ziar ocal din ziua când depun cererea.

Solicitanții trebuie să încarce aceste probe în contul online prin care fac cererea de ajutor social, în caz contrar fiind avertizați că nu vor mai putea primi banii.

Ministerul Muncii din Marea Britanie susține că noile forme de verificare sunt doar de ultimă instanță și că nu au fost cerute până acum decât de la „un număr redus de solicitanți”.

Cei de la minister adaugă că solicitanții pot să ceară o evaluare cu prezență fizică dacă nu pot să trimită probele respective online.

Ministerul britanic al Muncii a anunțat și când vor fi distribuite ajutoarele sociale în perioada sărbătorilor, ținând cont că atât Crăciunul, cât și Boxing Day și Anul Nou pică anul acesta în zile de weekend.

Pentru cei care au ziua de plată a Universal Credit pe 25, 26, 27 sau 28 decembrie, plata va fi decalată automat pentru ziua de vineri, 24 decembrie, în ajunul Crăciunului.

Pentru cei care au ziua de plată a Universal Credit pe 1, 2 sau 3 ianuarie, plata va fi decalată automat pentru ziua de vineri, 31 decembrie, ajunul Anului Nou.

Cei care au nelămuriri sau consideră că nu au primit ajutorul la timp pot suna la serviciul de suport la telefon 0800 328 5644 sau să contacteze serviciul prin contul online, precizează The Mirror.

Sumele care vor fi distribuite în ajunul Crăciunului și al Anului Nou vor fi neschimbate, însă faptul că ele se distribuie mai devreme înseamnă că va fi un interval mai lung până ce vor sosi următoarele plăți.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...