Marea Britanie – controale mai stricte la frontieră. Autoritățile verifică motivul călătoriei pe teritoriul Angliei

Guvernul britanic a anunțat acțiuni suplimentare pentru pasageri la intrarea și de iesirea din tara pentru a reduce călătoriile peste granițele internaționale și pentru a reduce riscul transmiterii Covid-19.

Pentru cei care doresc să călătorească din Marea Britanie:

Declararea motivului călătoriei. Oricine nu are un motiv valid pentru călătorie va fi întors acasă și poate primi o amendă – motivul călătoriei va fi verificat.

Verificari mai riguroase de catre poliție. Va exista o prezență sporită a poliției în porturi și aeroporturi, amendându-i pe cei care încalcă reglementările privind izolarea la domiciliu – oricine care nu are un motiv valabil pentru călătorie va fi întors acasă și poate primi o amendă.

Revizuirea scutirilor de călătorie. Lista scutirilor de călătorie va fi revizuită urgent, astfel încât să fie incluse doar motive excepționale si cele importante.

Măsuri pentru cei care doresc să intre în Marea Britanie:

Carantinarea gestionată în hoteluri: aceasta va fi pentru cei care sosesc din țări în care am impus interdicții de călătorie internaționale și cărora nu li se poate refuza intrarea – li se va cere să se izoleze timp de 10 zile fără excepție, mai multe detalii vor fi furnizate curand.

Controale ale poliției. Poliția va efectua mai multe controale fizice la adrese pentru a se asigura că oamenii se autoizolează.

Aceste noi măsuri se adaugă restricțiilor deja în vigoare, toate contribuind la reducerea riscului de a importa o nouă variantă.

Refuzul intrării: vom continua să refuzăm intrarea nerezidenților din Marea Britanie din țările de pe lista roșie care sunt deja subiectul unei interdicții de călătorie în Marea Britanie.

Intrarea în Marea Britanie: pasagerii care sosesc în Marea Britanie trebuie să furnizeze dovezi ale unui test Covid negativ înainte de plecare – există, de asemenea, cerința ca persoanele care sosesc din străinătate să se autoizoleze la sosire și cerința de a completa un „passenger locator form” – formularul inc care trebuie furnizata adresa la care se vor izola, cu amenzi pentru cei care nu se conformează.

Detectarea de noi variante: vom ajuta alte țări să acceseze capabilitățile de secvențiere a genelor din Marea Britanie pentru a ajuta la identificarea din timp a oricăror variante noi și periculoase ale virusului.

Toate măsurile vor fi ținute sub control și vor fi luate măsuri suplimentare pentru a proteja publicul, dacă este necesar.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...