Marea Britanie crește de aproape 7 ori prețul unui test obligatoriu pentru ziua a doua de carantină. Sute de români au plătit aproape 150 de lire.

Românii care se întorc din România în Marea Britanie trebuie să rezerve un test pentru a doua zi de când au sosit pe teritoriul Regatului Unit.

Sute de români au fost lăsați fără sute de lire după ce furnizorii de teste Covid care au oferit teste pentru 20 de lire sterline pe un site guvernamental le-au mărit până la 149 lire sterline fiecare.

Testele sunt necesare pentru a permite pasagerilor să zboare în anumite țări – și apoi să se întoarcă în Marea Britanie fără a fi nevoie de izolare sau carantină.

Deputatul conservator, Nigel Mills, a numit modelul de testare drept „un pericol complet” și a declarat că Guvernul trebuie urgent să facă un audit al tuturor furnizorilor pentru a le verifica.

Sute de români au fost lăsați fără sute de lire după ce furnizorii de teste Covid care au oferit teste pentru 20 de lire sterline pe un site guvernamental le-au mărit până la 149 lire sterline fiecare.

Firmele au fost acuzate de întârzieri îndelungate, rezultate invalide și servicii de proastă calitate, în timp ce articolele de testare ar fi lipsit și din truse.

Nigel Mills a spus: „Aceasta este o situație foarte îngrijorătoare. „Avem nevoie de călătorii pentru a relua funcționarea acestui sector, iar aceste firme sunt cruciale pentru asta. Trebuie să se îmbunătățească masiv serviciile lor”.

O firmă, Expert Covid Testing, a vândut ieri teste cu 20 GBP – dar numai în Warrington, Cheshire, unde nu existau sloturi.

La sosirea în Marea Britanie, cetăţenii care provin din state trecute pe „lista verde”, trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ. De asemenea, ei trebuie să aibă formularul passenger locator form.

Totodată, nu trebuie să le lipsească acel cod de rezervare a unui test care va fi efectuat în ziua a 2-a de la sosirea în Regatul Unit.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...