Marea Britanie: Creștere importantă a salariilor în Regatul Unit

Guvernul Marii Britanii a anunțat creșteri salariale importante. Salariile vor fi majorate cu până la 9,50 lire pe oră, în următoarea periadă, cu scopul de a ajuta familiile din Regatul Unit să treacă peste criza provocată de pandemie.

Angajatorii trebuie să se înscrie în programul pe care guvernul britanic l-a creat pentru majorarea salariilor. Așadar, majorarea care va fi primită de către angajați va fi oferită pe perioada pandemiei de către guvern, din fondurile trezoriei britanice.

Peste 800 de angajatori s-au înscris la acest program de la începutul lockdown-ului, inclusiv Tate și Lyle, Network Rail, Capital One și All England Lawn Tennis Club.

Aceștia s-au alăturat unei rețele de aproape 7.000 de angajatori din Marea Britanie care plătesc deja acest salariu recomandat pentru a se asigura că toți angajații câștigă un salariu care să corespundă costului real al vieții și să acopere nevoile zilnice.

Această nouă regulă a guvernului de majorare a salariilor se aplică și pentru angajații care au lucrat pe perioada pandemiei.

Guvernul spune că aceste avantaje trebuie oferite angajaților din linia întâi, inclusiv persoanelor care lucrează pe șantiere, în case de îngrijire etc.

Guvernul britanic a crescut nivelul salariului minim național pentru a ajuta și muncitorii din sectorul privat să obțină un venit mai mare pentru a se descurca după criza provocată de pandemia de coronavirus.

Asistenții medicali nu sunt incluși în acest program deoarece au negociat o tranzacție separată pe trei ani în 2018.

Schema de sprijin pentru venitul pe cont propriu (SEISS) va fi mărită, cea de-a treia subvenție acoperind noiembrie-ianuarie calculată la 80% din profiturile medii din tranzacționare, până la maximum 7.500 GBP.

Dar bonusul de păstrare a locurilor de muncă de 1.000 de lire sterline pentru persoanele care își păstrează angajații până anul viitor va fi abandonat deocamdată.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...