Marea Britanie extinde acordarea ajutoarelor financiare. Când și cum se pot obține

Cancelarul britanic Rishi Sunak a prelungit din nou până la sfârșitul lunii martie 2021 schema furlough, care va acoperi 80% din profiturile angajaților independenți și 80% din salariile angajaților, afectați de criza cauzată de pandemie.

Sunak a declarat că oamenii vor primi 80% din salariu – după ce schema a fost continuată ca urmare a lockdownului impus la nivelul întregii Anglii de premierul britanic, Boris Johnson.

Sistemul de ajutoare guvernamentale va funcționa aproape un an până la sfârșitul programului și va costa miliarde de lire sterline în plus.

Guvernul va continua să contribuie la plata salariilor angajaților cu până la 80% din suma normală. Toți angajatorii vor trebui să plătească pentru orele care nu sunt lucrate, este costul angajatorului și al contribuțiilor la pensie.

Schema de sprijin pentru venitul pe cont propriu (SEISS) va fi mărită, cea de-a treia subvenție acoperind noiembrie-ianuarie calculată la 80% din profiturile medii din tranzacționare, până la maximum 7.500 GBP.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a dat asigurări că lockdown-ul nu va fi prelungit după data de 2 decembrie.

Al doilea lockdown care a intrat în vigoare în Anglia pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei va lua sfârşit ”în mod automat” în data de 2 decembrie, a promis premierul britanic Boris Johnson.

Spre deosebire de carantina instituită în luna martie, școlile, colegiile și universitățile vor rămâne deschise.

Magazine neesenţiale, saloanele de coafură, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise până pe 2 decembrie. La fel, restaurantele, barurile și puburile. Se va putea servi doar mâncare la pachet. Magazinele care vând mărfuri de strictă necesitate vor rămâne deschise, prin urmare „nu este nevoie să vă faceți stocuri”, a subliniat premierul.

Prim-ministrul s-a declarat optimist în legătură cu perspectivele pe termen lung în pofida faptului că pandemia creează probleme grave pe termen scurt.

Declarațiile lui Johnson diferă de cele ale ministrului Michael Gove, responsabil pentru coordonarea acţiunii guvernamentale, care a indicat că lockdownul din Anglia s-ar putea prelungi dincolo de 2 decembrie.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...