Marea Britanie iese din lockdown, Londra introduce noi restricții

Guvernul britanic tocmai a confirmat că Londra va intra în nivelul 2 de restricții după încheierea carantinei la nivel național.

Oficialii au prezentat detaliat noile reguli valabile în capitala Regatului Unit.

În locuințe nu se permite accesul altor persoane din afara gospodăriei, dar în exterior și în grădini private sau parcuri publice se pot întâlni până la șase persoane.

Saloanele de coafură, frizeriile, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport și piscinele rămân deschise.

Puburile și restaurantele se pot deschide doar dacă servesc mese consistente. Ultimele comenzi la ora 22:00, dar localurile rămân deschise până la 23:00.

Teatrele și cinematografele rămân deschise cu respectarea distanțării, dar  London Theatre Society a avertizat că restricțiile de ocupare a capacității de 50%, vor cauza probleme financiare.

Nunțile și înmormântările se pot organiza dar nu mai mult de 15 invitați la nunți, recepții și botezuri și maxim 30 de invitați au permis accesul la înmormântări.

Sportul organizat pentru adulți poate avea loc în aer liber, dar nu în interior, dacă implică amestecuri sociale. Este permis tot sportul organizat pentru copii și sportivi de elită.

Sportul de performanță și spectacolele live: Capacitatea spectatorilor este redusă la 50% sau maxim 2.000 în aer liber, și 1.000 în interior.

De asemenea, autoritățile britanice recomandă ca cei care pot, să lucreze de acasă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-a avertizat joi pe englezi că dacă vor încălca restricţiile în vigoare împotriva coronavirusului riscă să se confrunte cu un nou lockdown naţional în noul an.

Johnson a avertizat și sfătuit populaţia să nu coboare garda jos şi a afirmat că dacă restricţiile care se vor aplica din 2 decembrie, bazate pe un sistem cu trei niveluri, nu sunt respectate, ar putea exista un nou lockdown în ianuarie.

Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au convenit să relaxeze restricţiile în perioada Crăciunului, pentru ca oamenii să-şi poată vede familiile.

Unele dintre aceste reguli pentru perioada 23-27 decembrie le permit britanicilor să se întâlnească cu familiile din alte două gospodării, dar numai în locuinţe private, lăcaşe de cult şi spaţii în aer liber.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...