Marea Britanie îi acceptă la muncă doar pe cei care au 1.270 lire sterline pentru a se întreţine

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, condiţiile de intrare şi şedere în Regatul Unit, condiţiile pentru desfăşurarea de activităţi profesionale, regimul aplicabil pentru asigurări de sănătate şi beneficii sociale aplicabile cetăţenilor Uniunii Europene deci inclusiv cetăţenii români, s-au schimbat.

Cetăţenii unui stat membru al Uniunii Europene (alţii decât cei care deţin deja statutul de rezident, sau care au dreptul ca până la data de 30 iunie 2021 să se înscrie în sistemul EUSS /European Union Settlement Scheme), pot munci la fermele din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru o perioadă de până la 6 luni, dacă deţin o ofertă de muncă de la un sponsor (angajator acreditat) din UK şi dacă au împlinit 18 ani.

La depunerea cererii pentru obţinerea vizei, solicitantul trebuie să demonstreze că deţine resurse financiare suficiente pentru a se întreţine în Regatul Unit, suma minimă necesară fiind 1.270 lire sterline. Suma trebuie să fi fost disponibilă în cont bancar pentru 28 de zile consecutive, în perioada de 31 de zile care include şi data de la aplicaţia pentru viză.

Sponsorul poate acoperi această sumă de întreţinere pentru prima lună de şedere a lucrătorului sezonier, caz în care acest fapt va trebui menţionat în certificatul de sponsorizare la rubrica specifică.

Documentele necesare pentru obţinerea vizei de lucrător sezonier sunt: numărul de referinţă al certificatului de sponsorizare; document de identitate naţional pe care va exista un loc liber pe care poate fi aplicată viza care este de forma unei vignete; extras bancar, ca dovadă a posibilităţii de întreţinere personală în prima lună de şedere, în cazul în care sponsorul nu acoperă această sumă.

Autorităţile britanice solicită traducerea autorizată a documentelor în limba engleză, cu excepţia paşaportului.

Titularii acestui tip de viză de scurtă durată nu au dreptul să fie însoţiţi în Regatul Unit pe perioada de valabilitate a vizei de membrii lor de familie, nu pot ocupa alt loc de muncă decât cel descris în certificatul de sponsorizare şi nu pot aplica pentru obţinerea de beneficii de la fondurile de stat.

Orarul de muncă legal este de 48 de ore săptămânal. În cazul în care lucrătorul acceptă să muncească mai mult, angajatorul trebuie să înregistreze şi să plătească orele de muncă suplimentare.

Pentru munca în agricultură se plăteşte cel puţin salariul minim naţional, care se modifică în fiecare an la data de 1 aprilie. Pentru perioada 2020/2021 este de 8,72 GBP/oră.

Pentru categoria tinerilor cu vârste cuprinse între 21 – 24 de ani, salariul minim este de 8,20 GBP/oră, pentru categoria tinerilor cu vârste cuprinse între 18 -24 de ani salariul minim este de 6,45 GBP/oră (6,15 GBP/oră pentru anul 2019).

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...