Marea Britanie impune noi reguli pentru călătorii și măsuri de distanțare începând din septembrie.

Guvernul Marii Britanii a raportat creșterea cazurilor din Marea Britanie, în ultima perioadă, fapt ce duce la impunerea unor noi măsuri pentru toamnă.

Guvernul britanic a raportat creșterea cazurilor din Marea Britanie, în ultima perioadă, fapt ce duce la impunerea unor noi măsuri pentru toamnă.

Marea Britanie a raportat 33.904 noi cazuri de COVID-19 din perioada 12 august – 18 august, o creştere cu 7,6% prin comparaţie cu perioada de 7 zile anterioară, transmite miercuri Reuters.

Guvernul britanic a declarat că este îngrijorat de creșterea cazurilor atât în Marea Britanie, cât și în Europa. Cel de-al patrulea val a fost preconizat de experții științifici care îndrumă guvernul să impună noi reguli și măsuri din toamnă.

Premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie nu va mai trece prin alt lockdown, însă se vede nevoit să pregătească noi măsuri pentru toamna aceasta.

Guvernul de la Londra a declarat că va fi impusă o nouă măsură pentru populația care dorește să intre în spațiile închise.

Această măsură va fi aplicată din cauza temerilor unui al patrulea val, a declarat guvernul britanic.

Populația va trebui să prezinte certificate de vaccin Covid pentru a intra în baruri și restaurante și alte spații închise după terminarea verii.

„Este posibil ca certificarea să ofere un mijloc de menținere a evenimentelor și a afacerilor deschise, dacă țara se confruntă cu o situație dificilă în toamnă sau iarnă. Orice implementare viitoare ar presupune consultarea și controlul parlamentar adecvat”, a declarat Boris Johnson.

Potrivit experților, introducerea pașapoartelor de vaccin în lunile de toamnă și iarnă va crește ratele de vaccinare în rândul generațiilor mai tinere, precum și va opri al patrulea val.

Miscarea va impunea necesitatea certificatelor în locuri precum pub-uri, restaurante, mall-uri, cinematografe și cluburi și alte spații închise forțate să facă clienții să arate că au avut ambele doze făcute sau un rezultat negativ al testului în ziua precedentă.

Premierul Johnson a mai spus că vrea să le „reamintească tuturor că unele dintre cele mai importante plăceri și oportunități din viață sunt susceptibile să fie din ce în ce mai dependente de această campanie”.

„Ar trebui să vă informez acum că, până la sfârșitul lunii septembrie – când toți cei peste 18 ani vor avea șansa de a fi vaccinați complet- intenționăm ca vaccinarea completă să fie condiția de intrare în cluburile de noapte și alte locuri unde se adună mulțimi mari”, a mai avertizat primul ministru.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...