Marea Britanie impune noi reguli pentru călătorii și măsuri de distanțare începând din septembrie.

Guvernul Marii Britanii a raportat creșterea cazurilor din Marea Britanie, în ultima perioadă, fapt ce duce la impunerea unor noi măsuri pentru toamnă.

Guvernul britanic a raportat creșterea cazurilor din Marea Britanie, în ultima perioadă, fapt ce duce la impunerea unor noi măsuri pentru toamnă.

Marea Britanie a raportat 33.904 noi cazuri de COVID-19 din perioada 12 august – 18 august, o creştere cu 7,6% prin comparaţie cu perioada de 7 zile anterioară, transmite miercuri Reuters.

Guvernul britanic a declarat că este îngrijorat de creșterea cazurilor atât în Marea Britanie, cât și în Europa. Cel de-al patrulea val a fost preconizat de experții științifici care îndrumă guvernul să impună noi reguli și măsuri din toamnă.

Premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie nu va mai trece prin alt lockdown, însă se vede nevoit să pregătească noi măsuri pentru toamna aceasta.

Guvernul de la Londra a declarat că va fi impusă o nouă măsură pentru populația care dorește să intre în spațiile închise.

Această măsură va fi aplicată din cauza temerilor unui al patrulea val, a declarat guvernul britanic.

Populația va trebui să prezinte certificate de vaccin Covid pentru a intra în baruri și restaurante și alte spații închise după terminarea verii.

„Este posibil ca certificarea să ofere un mijloc de menținere a evenimentelor și a afacerilor deschise, dacă țara se confruntă cu o situație dificilă în toamnă sau iarnă. Orice implementare viitoare ar presupune consultarea și controlul parlamentar adecvat”, a declarat Boris Johnson.

Potrivit experților, introducerea pașapoartelor de vaccin în lunile de toamnă și iarnă va crește ratele de vaccinare în rândul generațiilor mai tinere, precum și va opri al patrulea val.

Miscarea va impunea necesitatea certificatelor în locuri precum pub-uri, restaurante, mall-uri, cinematografe și cluburi și alte spații închise forțate să facă clienții să arate că au avut ambele doze făcute sau un rezultat negativ al testului în ziua precedentă.

Premierul Johnson a mai spus că vrea să le „reamintească tuturor că unele dintre cele mai importante plăceri și oportunități din viață sunt susceptibile să fie din ce în ce mai dependente de această campanie”.

„Ar trebui să vă informez acum că, până la sfârșitul lunii septembrie – când toți cei peste 18 ani vor avea șansa de a fi vaccinați complet- intenționăm ca vaccinarea completă să fie condiția de intrare în cluburile de noapte și alte locuri unde se adună mulțimi mari”, a mai avertizat primul ministru.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...