Marea Britanie impune restricții dure si după lockdown

Noua strategie a guvernului britanic îi forțează pe englezi să trăiască în continuare sub reguli stricte, chiar dacă lockdown-ul se va termina pe 2 decembrie.

După o lună de carantină națională care se încheie la 2 decembrie, Marea Britanie va reveni la restricţii impuse la nivel local în funcţie de incidenţa infectărilor, potrivit unui sistem pe trei niveluri de risc.

Măsurile naţionale (de lockdown) au permis inversarea cu succes a curbei numărului de infectări” epidemiei, cu o scădere a numărului de infectări şi de spitalizări, a declarat ministrul sănătăţii Matt Hancock, în Camera Comunelor.

Pe tot teritoriul Marii Britanii, magazinele cu produse neesenţiale vor putea începe să funcţioneze din nou, iar şcolile vor rămâne deschise. Munca de acasă este recomandată în toate cazurile.

Totuși, în zonele plasate în nivelul de alertă cel mai ridicat, precum Birmingham, Manchester, Newcastle, Bristol şi Leeds, puburile şi restaurantele rămân închise, cu excepţia comenzilor de mâncare la pachet şi a livrărilor la domiciliu. Întâlnirile între persoane din gospodării diferite vor fi interzise, atât la interior, cât şi în spaţii deschise, exceptând parcurile.

În capitala Regatului Unit, riscul este considerat ‘ridicat’ (nivelul 2): puburile şi restaurantele pot servi alcool doar însoţit de mâncare, iar reuniunile între gospodării diferite din Londra vor fi limitate la şase persoane în exterior, dar interzise în spaţii închise.

Locuitorilor din zonele cu restricţiile cele mai severe li se va propune o campanie de testare în masă, cu teste rapide.

La începutul săptămânii, guvernul britanic a anunţat un o relaxare temporară a restricțiilor pentru Crăciun, autorizând reunirea a cel mult trei familii timp de cinci zile, între 23 şi 27 decembrie.

Marea Britanie, unde fiecare regiune îşi stabileşte propria strategie sanitară, este ţara cea mai afectată din Europa, cu peste 56.500 de decese şi 1,5 milioane de cazuri pozitive.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...