Guvernul britanic preconizează posibilitatea de a închide frontierele Marii Britanii în faţa apariţiei diferitelor mutaţii ale coronavirusului.
Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri într-o conferinţă de presă că Marea Britanie ar putea avea nevoie să pună în aplicare măsuri suplimentare pentru a-şi proteja frontierele de noile variante ale COVID-19.
Miniştrii britanici urmează să discute luni înăsprirea restricţiilor de călătorie, iar persoanele care sosesc în ţară ar putea fi obligate să stea în carantină în hoteluri, potrivit BBC, citat de Reuters.
Premierul Boris Johnson a declarat vineri într-o conferinţă de presă că Marea Britanie ar putea avea nevoie să pună în aplicare măsuri suplimentare pentru a-şi proteja frontierele de noile variante ale COVID-19.
Actualele restricții din Marea Britanie interzic majoritatea călătoriilor internaţionale, în timp ce noile reguli introduse în ianuarie necesită prezentarea unui test de coronavirus negativ pentru majoritatea persoanelor care intră în ţară, precum şi o perioadă de carantină.
Guvernul de la Londra ia în considerare obligarea călătorilor de a petrece acea perioadă de carantină de 10 zile într-un hotel pentru care ar trebui să plătească.
Reguli mai stricte la frontiere ar fi o nouă lovitură pentru sectoarele aviaţiei şi călătoriilor, aflate deja sub o mare presiune financiară, după aproape un an de restricţii anti-COVID-19 şi venituri minime.
În Anglia, cerinţa de carantină de 10 zile poate fi redusă dacă persoana care intră în ţară prezintă un test COVID-19 negativ după cinci zile.
Ajutor de 500 de lire, pentru cei care au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus
Cetăţenii englezi ar putea primi 500 de lire, de la autoritățile britanice, dacă au fost depistaţi pozitiv cu Covid-19, într-o revizuire generală a schemei de susţinere pe timpul perioadei de autoizolare.
Propunerea vine după ce un sondaj realizat de guvern a scos la iveală că doar 17% dintre persoanele cu simptome efectuează testul de COVID-19, temându-se că un rezultat pozitiv le-ar putea tăia semnificativ din venituri.
Sistemul reprezintă în prezent „soluţia preferată” a Departamentului de Sănătate şi Asistenţă Socială (DHSC) şi ar putea costa 453 de milioane de lire pe săptămână, de 12 ori mai mult decât schema actuală.
Lunar, suma ar ajunge la două miliarde de lire.
Programul lansat în urmă cu patru luni de prim-ministrul Boris Johnson a fost aspru criticat întrucât numărul oamenilor care nu îşi permit să se autoizoleze este extrem de mare, aceştia fiind puşi să aleagă dacă doresc să răspândească boala sau să îşi piardă din salariu.