Marea Britanie intră într-un lockdown prelungit. Premierul Boris Johnson a făcut anunțul despre ridicarea restricțiilor.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a făcut anunțul oficial conform căruia măsurile de carantină vor fi prelungite cu patru săptămâni după data anunțată inițial pentru ridicarea lor.

Boris Johnson anunță amânarea ridicării ultimelor restricții anti-COVID în Anglia. Care e motivul și ce se întâmplă în restul UK.

Astfel, noua dată la care restricțiile ar urma să se ridice complet în Regatul Unit este 19 iulie. Data fixată anterior era 21 iunie.

Johnson s-a declarat încrezător că nu va mai fi nevoie de încă o prelungire a carantinei după data de 19 iulie.

Amânarea ridicării complete a restricțiilor ar urma să permită vaccinarea completă a unui număr mai mare de britanici, pe fondul creșterii cazurilor de COVID provocate de noua variantă a virusului.

„Până pe 19 iulie, vizăm ca numărul celor care au primit rapelul să ajungă la două treimi din populația adultă”, a spus premierul britanic. Cifrele oficiale arată că numărul cazurilor crește cu 64% pe săptămână iar în cele mai afectate regiuni se dublează.

Boris Johnson anunță amânarea ridicării ultimelor restricții anti-COVID în Anglia. Care e motivul și ce se întâmplă în restul UK.

Prelungirea carantinei înseamnă că evenimentele sportive, barurile și sălile de cinema vor putea primi un număr limitat de spectatori și clienți iar cluburile de noapte vor rămâne închise.

Pe de altă parte, numărul de participanți la nunți și la comemorări ar urma să nu mai fie limitat la 30, însă alte restricții vor rămâne în vigoare.

Guvernul britanic a examinat datele de specialitate pe parcursul ultimelor două săptămâni, înainte de a decide amânarea ridicării restricțiilor pe 21 iunie.

Experții au semnalat însă, recent, o creștere a cazurilor de infectare cu COVID, în ciuda faptului că autoritățile din Regatul Unit au reușit să vaccineze complet mai mult de jumătate din populația adultă.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...