Marea Britanie lansează noi ajutoare financiare și programe pentru cei care trec printr-o perioadă grea

Impactul economic provocat de pandemie în Regatul Unit a făcut ca mulți oameni să rămână fără slujbe sau să aibă nevoie de ajutor pentru susținerea propriilor afaceri afectate.

În Marea Britanie există o gamă largă de programe, de la ajutoare pentru schimbarea carierei, prin dezvoltarea de noi abilități sau sprijin personalizat pentru identificarea posturilor vacante, și până la creșterea încrederii în noile schimbări.

Pe lângă ajutoarele financiare acordate de-a lungul crizei, Guvernul Regatului Unit are în vedere programe de asistență care să ajute oamenii să se redreseze după problemele din această perioadă nefastă.

În ultimele zece luni, Guvernul Regatului Unit a ajutat milioane de oameni să continue să-și întrețină familiile, prin programe de susținere și creare a locurilor de muncă.

De asemenea, pentru protejarea locurilor de muncă, în fiecare regiune și națiune din Marea Britanie a fost de 280 de miliarde de lire sterline.

Nouă milioane de locuri de muncă au fost protejate prin schema de ajutorare a salariaților, alte 13 miliarde de lire sterline au fost acordate ca sprijin pentru lucrătorii independenți, iar mai multe miliarde de lire sterline se regăsesc în amânări fiscale și subvenții pentru afaceri.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă sau dacă doriți să începeți sau să vă dezvoltați afacerea, există numeroase oportunități create de Guvernul Regatului Unit.

Kickstart este un program guvernamental care oferă locuri de muncă la angajatori locali, plătite timp de șase luni de Guvernul Regatului Unit.

Astfel, tinerii care aplică pentru planul „Kickstart” au oportunitatea de a dobândi experiență de muncă într-una dintre companiile din Marea Britanie și au și salariul asigurat.

„Kickstart” a fost anunțat de ministrul de Finanțe (UK Chancellor) al Marii Britanii în vara anului trecut și va oferi sute de mii de oportunități de locuri de muncă în următorii doi ani.

Pentru finanțarea acestui proiect Guvernul Regatului Unit a pus la dispoziție două miliarde de lire sterline.

Locurile de muncă oferite prin programul „Kickstart” pot fi accesate de tineri cu vârste între 16 și 24 de ani care solicită ajutoare financiare prin „Universal Credit” și sunt expuși riscului de șomaj pe termen lung.

Programele sectoriale „Academia de Muncă” (Sector-based Work Academy Programmes – SWAP) sunt o oportunitate pentru toate persoanele aflate în căutarea unul loc de muncă. Acestea pot face parte din categoria celor care solicită ajutoare sociale precum credit universal, ajutor de șomaj sau indemnizație pentru ocuparea forței de muncă și sprijin.

Prin aceste programe se dorește clădirea încrederii într-o nouă linie de muncă, îmbunătățirea CV-ului și obținerea unei puternice experiențe de lucru și formare profesională.

Până în prezent, peste 40.000 de oameni din toată țara au beneficiat de aceste programe, fiind ajutați de angajatori din diverse industrii.

Fiecare SWAP se concentrează pe munca într-o anumită industrie, cum ar fi îngrijirea, construcția sau logistica și durează până la șase săptămâni.

Ajutorul pentru noile afaceri (New Enterprise Allowance – NEA) este un ajutor pe care îl puteți primi din partea Guvernului Regatului Unit pentru deschiderea propriei afaceri.

Pentru persoanele care desfășoară activități independente, acest program ajută la dezvoltarea afacerii.

Asistența include un mentor care oferă sfaturi și îndrumări pe măsură ce noua afacere începe să funcționeze, o indemnizație săptămânală în valoare de până la 1,274 de lire sterline, pe parcursul a 26 de săptămâni.

De asemenea, poate fi solicitat un împrumut pentru susținerea costurilor de pornire, în cazul în care afacerea are mai puțin de doi ani.

În cadrul acestui program care se derulează încă din aprilie 2011, peste 215.000 de solicitanți de locuri de muncă au devenit propriul lor patron.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...