Marea Britanie lansează pașapoartele COVID, cu valabilitate de maxim un an

Premierul britanic Boris Johnson va da luni undă dezvoltării unui sistem de „certificate de vaccinare”, necesare pentru revigorarea economiei din Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Pașapoartele de vaccinare „vor dura mai puțin de un an”, a anunțat o sursă din apropierea premierului britanic Boris Johnson care a spus că se va stabili un termen limită pentru certificatele care vor permite intrarea în teatre, la evenimente sportive și concerte.

Miniștrii consideră că schema poate fi esențială în redeschiderea teatrelor și stadioanelor care își bazează afacerea pe mulțimi mari.

Călătoriile din Marea Britanie spre România se desfășoară fără test PCR pentru COVID-19 și fără carantină la destinație

Ideea a dus la o reacție de nemulțumire din partea tuturor partidelor politice din Marea Britanie, 72 de parlamentari semnând un angajament de a se opune schemei pe care o consideră „segregaționistă și discriminatorie”.

Mai mult decât atât, un consilier guvernamental, profesorul Robert West, a avertizat că asemenea pașapoarte le vor oferi oamenilor un fals sentiment de securitate.

Deși nu s-a luat nicio decizie cu privire la cât timp ar trebui să dureze orice schemă, o sursă apropiată premierului a spus că este probabil să nu dureze mai mult de un an.

Mișcarea a venit înainte de un anunț major al prim-ministrului de luni, când va ține un discurs despre pașapoartele pentru vaccinuri, dar și despre următoarea fază a ridicării restricțiilor.

Care sunt motivele pentru care puteți părăsi Anglia din 29 martie și ce documente doveditoare sunt necesare

Cei care doresc să părăsească Anglia începând de luni, 29 martie, o pot face doar din motive esențiale, acestea fiind modificate față de cele cerute de guvern începând cu 5 martie.

Astfel, pentru a putea părăsi Anglia, trebuie să completați un formulat în care veți confirma unul dintre motivele rezonabile cerute de autorități.

ATENȚIE! Această cerință se aplică numai persoanelor care călătoresc în afara Regatului Unit din Anglia. În cazul în care călătoriți din Irlanda de Nord, Scoția sau Țara Galilor, se aplică alte cerințe.

Nu este nevoie să completați formularul pentru a călători din Irlanda, Insulele Canalului Mânecii sau Insula Man.

Motivele rezonabile pentru călătoriile internaționale sunt:

  • Muncă
  • Voluntariat
  • Educație
  • Motive medicale
  • Înmormântări
  • Părăsirea Regatului Unit dacă nu locuiți aici și ați fost pe teritoriul lui doar temporar
  • Permiterea accesului părinților la copiii care nu locuiesc în aceeași țară.

Nu trebuie să completați formularul dacă aveți vârsta sub 18 ani sau dacă nu aveți capacitatea de a-l completa. Dacă un adult responsabil călătorește cu dvs., trebuie să completeze o copie separată a formularului în numele dvs.

Dacă vreți să plecați pentru muncă, vi se poate cere să arătați: scrisoare de la angajator, legitimație profesională, confirmare de participare la competiții sportive, scrisoare de la misiunea diplomatică sau orice alt document legat de activitatea pe care o faceți.

Dacă doriți să plecați în scop educațional, aveți nevoie de o scrisoare care să ateste că faceți parte dintr-o instituție academică sau orice alt document doveditor în acest sens.

Motivele medicale trebuie dovedite de dovezi medicale care să descrie situația în care se află un membru al familiei sau un prieten care primește tratament medical în spital și a cărui viață este amenințată, dovada efectuării unui tratament, scrisoare de la serviciile sociale, dovadă a internării în spital, dovadă a relației de familie sau oricare alte documente doveditoare.

Dacă doriți să participați la o nuntă, căsătorie civilă, funeralii sau alte astfel de evenimente, aveți nevoie de scrisoare, invitație, certificat de deces sau oricare alt documente doveditor adecvat.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...