Marea Britanie lansează pașapoartele COVID, cu valabilitate de maxim un an

Premierul britanic Boris Johnson va da luni undă dezvoltării unui sistem de „certificate de vaccinare”, necesare pentru revigorarea economiei din Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Pașapoartele de vaccinare „vor dura mai puțin de un an”, a anunțat o sursă din apropierea premierului britanic Boris Johnson care a spus că se va stabili un termen limită pentru certificatele care vor permite intrarea în teatre, la evenimente sportive și concerte.

Miniștrii consideră că schema poate fi esențială în redeschiderea teatrelor și stadioanelor care își bazează afacerea pe mulțimi mari.

Călătoriile din Marea Britanie spre România se desfășoară fără test PCR pentru COVID-19 și fără carantină la destinație

Ideea a dus la o reacție de nemulțumire din partea tuturor partidelor politice din Marea Britanie, 72 de parlamentari semnând un angajament de a se opune schemei pe care o consideră „segregaționistă și discriminatorie”.

Mai mult decât atât, un consilier guvernamental, profesorul Robert West, a avertizat că asemenea pașapoarte le vor oferi oamenilor un fals sentiment de securitate.

Deși nu s-a luat nicio decizie cu privire la cât timp ar trebui să dureze orice schemă, o sursă apropiată premierului a spus că este probabil să nu dureze mai mult de un an.

Mișcarea a venit înainte de un anunț major al prim-ministrului de luni, când va ține un discurs despre pașapoartele pentru vaccinuri, dar și despre următoarea fază a ridicării restricțiilor.

Care sunt motivele pentru care puteți părăsi Anglia din 29 martie și ce documente doveditoare sunt necesare

Cei care doresc să părăsească Anglia începând de luni, 29 martie, o pot face doar din motive esențiale, acestea fiind modificate față de cele cerute de guvern începând cu 5 martie.

Astfel, pentru a putea părăsi Anglia, trebuie să completați un formulat în care veți confirma unul dintre motivele rezonabile cerute de autorități.

ATENȚIE! Această cerință se aplică numai persoanelor care călătoresc în afara Regatului Unit din Anglia. În cazul în care călătoriți din Irlanda de Nord, Scoția sau Țara Galilor, se aplică alte cerințe.

Nu este nevoie să completați formularul pentru a călători din Irlanda, Insulele Canalului Mânecii sau Insula Man.

Motivele rezonabile pentru călătoriile internaționale sunt:

  • Muncă
  • Voluntariat
  • Educație
  • Motive medicale
  • Înmormântări
  • Părăsirea Regatului Unit dacă nu locuiți aici și ați fost pe teritoriul lui doar temporar
  • Permiterea accesului părinților la copiii care nu locuiesc în aceeași țară.

Nu trebuie să completați formularul dacă aveți vârsta sub 18 ani sau dacă nu aveți capacitatea de a-l completa. Dacă un adult responsabil călătorește cu dvs., trebuie să completeze o copie separată a formularului în numele dvs.

Dacă vreți să plecați pentru muncă, vi se poate cere să arătați: scrisoare de la angajator, legitimație profesională, confirmare de participare la competiții sportive, scrisoare de la misiunea diplomatică sau orice alt document legat de activitatea pe care o faceți.

Dacă doriți să plecați în scop educațional, aveți nevoie de o scrisoare care să ateste că faceți parte dintr-o instituție academică sau orice alt document doveditor în acest sens.

Motivele medicale trebuie dovedite de dovezi medicale care să descrie situația în care se află un membru al familiei sau un prieten care primește tratament medical în spital și a cărui viață este amenințată, dovada efectuării unui tratament, scrisoare de la serviciile sociale, dovadă a internării în spital, dovadă a relației de familie sau oricare alte documente doveditoare.

Dacă doriți să participați la o nuntă, căsătorie civilă, funeralii sau alte astfel de evenimente, aveți nevoie de scrisoare, invitație, certificat de deces sau oricare alt documente doveditor adecvat.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...