Marea Britanie nevoită să reducă restricțiile de călătorie impuse de pandemie. Guvernul de la Londra ia în considerare o schimbare a regulilor de călătorit către Regat.

Guvernul britanic ia în considerare reducerea restricțiilor de călătorie după ce Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, și Manchester Airports Group (MAG) au dat în judecată Executivul din Marea Britanie.

Un reprezentant al guvernului britanic a declarat că oficialii de la Londra ia în considerare o eventuală schimbare a regulilor de călătorit către Regat.

Guvernul de la Londra ia în considerare o schimbare a regulilor de călătorit către Regatul Unit.

Procesul ar urma să înceapă săptămâna viitoare, conform cotidianului The Telegraph. La proces participă atât companiile menționate anterior, cât și Virgin Atlantic și British Airways.

Declarațiile intervin în condițiile în care Ryanair a lansat un proces împotriva sistemului de intrare pe teritoriul Marii Britanii de tip „semafor”, adoptat de guvernul britanic în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Sistemul grupează țările în diferite categorii de risc epidemiologic, iar fiecare categorie impune diferite măsuri de restricție a liberei circulații, de la carantinare la domiciliu până la interzicerea accesului pe teritoriul britanic.

Sistemul adoptat de către guvern impune, în schimb, măsuri riguroase și costisitoare de carantinare la intrarea în Regat.

Spre exemplu, călătorii ce sosesc din țările de pe „lista verde”, listă ce impune minimul de restricții, sunt obligați să își cumpere un kit costisitor de testare COVID-19 și a se testa cu până la 2 zile după ajungerea în Regat. Această măsură se adaugă cerinței obligatorii de testare înainte de intrarea în Regat.

Sistemul a plasat foarte puține țări pe lista „verde”, iar companiile aeriene au acuzat guvernul de o lipsă de transparență când vine vorba de criteriile pe care acesta le folosește în scoaterea sau adăugarea țărilor pe „lista verde”.

Situația de devenit tensionată în momentul în care Marea Britanie a decis eliminarea Portugaliei de pe listă în iunie, cauzând probleme în rândul turiștilor și a companiilor aeriene.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...