Marea Britanie pregătește de o nouă carantină de două săptămâni. Există și posibilitatea de impunere a unor restricții de călătorie.

Marea Britanie este pe punctul de a intra într-o perioadă de vârf al infectărilor și al spitalizărilor, ceea ce pune în pericol capacitatea de funcționare a NHS și ar putea forța guvernul să reintroducă restricții în următoarea lună.

Există și posibilitatea de impunere din nou a unor restricții de călătorie în străinătate. Toate magazinele, mai puțin cele neesențiale, ar urma să rămână însă deschise.

Guvernul Marii Britanii intenționează să lanseze o nouă perioadă de carantină rapidă, pe durata a una sau două săptămâni.

Există și posibilitatea de impunere din nou a unor restricții de călătorie în străinătate.

Dacă spitalizările de pacienți continuă în același ritm și amenință să copleșească din nou NHS, a declarat luni pentru iNews un membru al SAGE, consiliul de experți care face recomandări de politici publice în privința pandemiei.

În cazul în care guvernul nu reușește să reducă ritmul spitalizărilor, care în ultimele săptămâni au depășit constant 900 de pacienți internați în fiecare zi, premierul Boris Johnson ar urma să decidă dacă este cazul sau nu să introducă din nou restricții.

Printre posibilele restricții sunt reinstaurarea distanțării sociale și a limitării numărului de persoane care pot socializa în spații închise și până la o închidere pe termen scurt a economiei.

Toate magazinele, mai puțin cele neesențiale, ar urma să rămână însă deschise.

O altă sursă, tot din rândul experților care consiliază guvernul, pledează pentru ca guvernul să „considere serios” o nouă perioadă de carantină dacă traiectoria spitalizărilor se menține la fel pe parcursul lunii septembrie.

Ministrul sănătății, Sajid Javid, a anunțat luni o finanțare suplimentară de 5,4 miliarde de lire pentru NHS, pentru a ajuta spitalele și clinicile să facă față atât internărilor în creștere, cât și listei lungi de pacienți care au rămas până acum netratați din cauza pandemiei.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...