Marea Britanie promite să protejeze drepturile românilor din Regatul Unit, chiar dacă nu au obținut rezidența după Brexit.

Guvernul britanic dă asigurări românilor din Regatul Unit că drepturile lor sunt protejate şi că vor fi luate în considerare şi înregistrările pentru rezidență peste limita maximă.

Majoritatea dintre solicitanţi sunt români, care alături de polonezi şi italieni reprezintă primele trei comunități de cetățeni europeni rezidente în Marea Britanie.

După Brexit, statutul stabilit sau, pentru cei care au locuit în Marea Britanie de mai puţin de cinci ani, statutul pre-stabilit, este necesar pentru a avea acces la servicii şi beneficii, de la sănătate la pensionare, precum şi la muncă, închiria casă, călătorii şi aşa mai departe.

Programul britanic de rezidenţă pentru cetăţenii UE din Marea Britanie este definit pe site-ul guvernului londonez ca un sistem simplu şi uşor de utilizat.

Cu toate că milioane de aplicanți nu au avut probleme, există un procent care încă trăieşte în nesiguranţă: termenul-limită pentru depunerea cererii a fost 30 iunie.

Totuşi, potrivit Ministerului de Interne, aproximativ 483.200 de persoane încă aşteaptă să ştie dacă cererea lor este aprobată.

Iar mulţi dintre solicitanţi sunt români, care alături de polonezi şi italieni reprezintă primele trei comunități de cetățeni europeni rezidente în Marea Britanie.

Întârzierile se datorează, a explicat un purtător de cuvânt, din cauza numărului mare de cereri primite, mai mult de şase milioane de la începerea programului, în martie 2019.

Dintre cererile primite de guvern, majoritatea au avut succes: 2,8 milioane de cetăţeni europeni au obţinut statutul de decontat, 2,3 milioane pre-decontate. Acesta din urmă va trebui să depună o nouă cerere pentru saltul la categoria permanentă.

De asemenea, trebuie amintit că permisul este legat de paşaport şi că de fiecare dată când documentul este reînnoit, datele trebuie comunicate la Home Office şi documentaţia actualizată. Aceasta este pentru fiecare membru al familiei, fără limită de vârstă (inclusiv copii).

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...