Marea Britanie rămâne pe lista roșie deși rata de infectare este foarte scăzută. Restul țărilor europene sunt clasate pe lista verde.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a prezentat lista actualizată a ţărilor sau zonelor cu risc epidemiologic, principalul criteriu de clasificare fiind rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19.

Marea Britanie continuă să se afle pe lista roșie, deși rata de infectare este scăzută, de doar 1,7 persoane la mia de locuitori.

Marea Britanie continuă să se afle pe lista roșie, deși rata de infectare este scăzută, de doar 1,7 persoane la mia de locuitori.

Cu toate acestea, Maria Britanie e considerată cu grad ridicat de risc epidemiologic, ca urmare a detecției circulației în populația umană a unor variante de virus Sars-CoV-2 cu transmitere mai ridicată.

Alte 22 de state, printre care Maldive, Africa de Sud, Argentina, Brazilia, India sau Nepal, se mai află pe lista roșie, ceea ce implică măsuri speciale la sosirea în România.

Toate statele europene, în afara Marii Britanii, se regăsesc pe lista verde, iar persoanele care vin din aceste țări nu mai au nevoie de niciun fel de document justificativ la intrarea în România.

În data de 14 mai, România a reintrodus diferențierea pe trei zone a statelor în funcție de riscul epidemiologic. Lista este diferențiată pe culori, verde, galben și roșu.

Dacă o persoană vine dintr-o țară aflată pe lista de cod galben, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă vine din zona roșie, persoana respectivă nu mai intră în carantină dacă este vaccinată, testul nemaiscutind de carantină. Cei care vin dintr-o zonă verde nu mai au nevoie de niciun document justificativ.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...