Marea Britanie redeschide călătoriile în străinătate începând cu data de 17 mai, după noi reguli

Boris Johnson, premierul Marii Britanii a anunţat că se pregătesc noi reguli pentru călătoriile internaţionale.

Marea Britanie a stabilit o dată provizorie pentru 17 mai pentru relansarea călătoriilor în străinătate, interzisă în prezent, cu excepția a câteva motive permise.

Acest lucru a creat o cerere masivă pentru vacanțele de vară în străinătate.

Destinațiile de călătorie vor fi clasificate pe culori: verde, galben sau roșu, în funcție de riscul de virus, au anunţat autorităţile, iar guvernul va oferi în scurt timp mai multe detalii.

„Facem tot ce putem pentru a permite redeschiderea țării noastre … cât mai sigur posibil”, a spus premierul Boris Johnson.

Guvernul a anunţat că noul sistem va contribui la asigurarea progresului vaccinării în Marea Britanie și nu va pune în pericol călătorii. Oamenii care se îndreaptă către țările marcate cu verde, adică risc scăzut de infecţie, vor face pur și simplu un test înainte și după călătorie, a spus guvernul.

Cei care vor merge în țări marcate cu galben sau roşu, vor trebui să se autoizoleze sau să se pună în carantină la întoarcere.

Ministrul Sănătății, Edward Argar, a declarat că, pe măsură ce cazurile cresc pe continentul european, Marea Britanie ar trebui să fie „foarte atentă”, deoarece a luat în considerare restricții suplimentare.

„Unul dintre lucrurile pe care nu vrem să le vedem – și exact așa cum programul de vaccinare funcționează atât de bine – este importarea de noi variante ale virusului la noi în țară”, a spus el.

În prezent, persoanele care sosesc în Marea Britanie din străinătate trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile. Cetățenii britanici care sosesc din ţările de pe „lista roșie” se confruntă cu o carantină costisitoare în hotelurile aprobate de guvern.

Autorităţile au îndemnat oamenii să nu facă rezervări pentru sezonul estival, spunând că este „prea devreme pentru a prezice” care vor fi țările cu marcate cu verde.

Magazinele neesențiale urmează să se redeschidă în Anglia pe 12 aprilie, iar puburile și restaurantele pot începe să servească în aer liber, ca parte a planurilor de reducere a restricțiilor.

Începând de joi, cei care locuiesc în Anglia vor putea accesa două teste rapide gratuite pe săptămână, o măsură care vizează reducerea răspândirii virusului fără simptome.

Acest lucru va face astfel de teste mult mai accesibile decât în ​​prezent. „Vor fi detectate mai multe cazuri, ruperea lanțurilor de transmisie și salvarea vieților”, a declarat guvernul luni.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, i-a îndemnat pe oameni să accepte oferta, spunând că „revenirea la normal se bazează pe testarea noastră regulată a tuturor”. Testele vor fi disponibile la locurile de muncă, școli și colegii. De asemenea, oamenii vor putea comanda livrarea testelor.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...