Marea Britanie redeschide călătoriile în străinătate începând cu data de 17 mai, după noi reguli

Boris Johnson, premierul Marii Britanii a anunţat că se pregătesc noi reguli pentru călătoriile internaţionale.

Marea Britanie a stabilit o dată provizorie pentru 17 mai pentru relansarea călătoriilor în străinătate, interzisă în prezent, cu excepția a câteva motive permise.

Acest lucru a creat o cerere masivă pentru vacanțele de vară în străinătate.

Destinațiile de călătorie vor fi clasificate pe culori: verde, galben sau roșu, în funcție de riscul de virus, au anunţat autorităţile, iar guvernul va oferi în scurt timp mai multe detalii.

„Facem tot ce putem pentru a permite redeschiderea țării noastre … cât mai sigur posibil”, a spus premierul Boris Johnson.

Guvernul a anunţat că noul sistem va contribui la asigurarea progresului vaccinării în Marea Britanie și nu va pune în pericol călătorii. Oamenii care se îndreaptă către țările marcate cu verde, adică risc scăzut de infecţie, vor face pur și simplu un test înainte și după călătorie, a spus guvernul.

Cei care vor merge în țări marcate cu galben sau roşu, vor trebui să se autoizoleze sau să se pună în carantină la întoarcere.

Ministrul Sănătății, Edward Argar, a declarat că, pe măsură ce cazurile cresc pe continentul european, Marea Britanie ar trebui să fie „foarte atentă”, deoarece a luat în considerare restricții suplimentare.

„Unul dintre lucrurile pe care nu vrem să le vedem – și exact așa cum programul de vaccinare funcționează atât de bine – este importarea de noi variante ale virusului la noi în țară”, a spus el.

În prezent, persoanele care sosesc în Marea Britanie din străinătate trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile. Cetățenii britanici care sosesc din ţările de pe „lista roșie” se confruntă cu o carantină costisitoare în hotelurile aprobate de guvern.

Autorităţile au îndemnat oamenii să nu facă rezervări pentru sezonul estival, spunând că este „prea devreme pentru a prezice” care vor fi țările cu marcate cu verde.

Magazinele neesențiale urmează să se redeschidă în Anglia pe 12 aprilie, iar puburile și restaurantele pot începe să servească în aer liber, ca parte a planurilor de reducere a restricțiilor.

Începând de joi, cei care locuiesc în Anglia vor putea accesa două teste rapide gratuite pe săptămână, o măsură care vizează reducerea răspândirii virusului fără simptome.

Acest lucru va face astfel de teste mult mai accesibile decât în ​​prezent. „Vor fi detectate mai multe cazuri, ruperea lanțurilor de transmisie și salvarea vieților”, a declarat guvernul luni.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, i-a îndemnat pe oameni să accepte oferta, spunând că „revenirea la normal se bazează pe testarea noastră regulată a tuturor”. Testele vor fi disponibile la locurile de muncă, școli și colegii. De asemenea, oamenii vor putea comanda livrarea testelor.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...